На 7 юни Китай публикува бяла книга за китайските действия

...
На 7 юни Китай публикува бяла книга за китайските действия
Коментари Харесай

Радио Китай: Време е американските политици да си затварят устата

На 7 юни Китай разгласява бяла книга за китайските дейности в битката с новия ковид. В нея поетапно, транспарантно и намерено са разказани обстоятелствата и дейностите на Китай по отношение на предварителната защита и контрола на епидемията от 27 декември 2019 до приключването на тазгодишните две сесии на китайския парламент. Това е отражение на високата отговорност на Китай по отношение на световното публично опазване на здравето, предава Радио Китай.

В бялата книга се показва, че след експлоадирането на епидемията, китайското държавно управление навреме показа всички данни с целия свят. Пекин интензивно отговори на въпросите и загриженостите на другите страни и ускори интернационалното съдействие. Китайските дейности и отношение бяха утвърдени от интернационалната общественост.

В тази връзка ръководителят на 74-о Общо заседание на Организация на обединените нации Тижани Мухамад-Банде съобщи, че водачеството и прозрачността на Китай по време на битката с епидемията е образец за останалите страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР