>На 7 декември 2017 г. румънските гранични власти задържат група

...
>На 7 декември 2017 г. румънските гранични власти задържат група
Коментари Харесай

Задържаха под стража 9 мигранти, преминали незаконно границата на България

> На 7 декември 2017 година румънските гранични управляващи задържат група от девет души от Сирия и Иран, които минали нелегално държавната граница от Република България с Република Румъния в землището на с. Росица, община Генерал Тошево. Срещу тях Районната прокуратура в Генерал Тошево образувала досъдебни производства за това, че в землището на с. Росица, Добричка област, сред 224 - 225 гранична пирамида лицата са излезли през границата на страната без позволение на надлежните органи на властта и не през избраните за това места.

Част от тях били без документи за идентичност и без адресна регистрация на територията на Република България. Не са регистрирани и в бежански центрове, минали са нелегално българската граница с Турция и са заведени в началото в София, откъдето по-късно са превозени до с. Росица.

Установен е и българският жител от Варна - А.П., който ги е транспортирал с микробус до землището на граничното село.

Микробусът се движел по черен път и ги отвел директно до граничната вадичка, където закъсал. Групата непознати жители били принудени да слязат и да пренощуват в полезащитен пояс, след което минали държавната граница и се натъкнали на полицейски патрул на румънските управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР