На 65-годишна възраст почина легендарният унгарски съдия по футбол Шандор

...
На 65-годишна възраст почина легендарният унгарски съдия по футбол Шандор
Коментари Харесай

Отиде си известен футболен съдия

На 65-годишна възраст умря именитият маджарски арбитър по футбол Шандор Пул, заяви унгарската футболна федерация (MLSZ). Той ще остане вечно в историята с ръководенето на финала на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година сред Бразилия и Италия. Тогава тимовете приключиха 0:0 в постоянното време и продълженията, а южноамериканците завоюваха купата след осъществяване на дузпи. На този Мондиал Пул свири общо четири срещи. Две години по-късно унгарецът бе съдия и на полуфинала от европейското сред Германия и Англия - 6:5 за германците след осъществяване на дузпи. Унгарецът бе арбитър и на мач на българските национали - успеха над Франция с 2:0 през септември 1992-а.

Пул е избиран четири пъти за най-хубав арбитър в света в анкетата на ФИФА. Освен финала на Световното състезание, във визитката му стоят и два европейски финала, по подигравка на ориста все сред Борусия (Дортмунд) и Ювентус. През 1993-а той води мача за Купата на УЕФА, а четири години по-късно и финала в Шампионската лига.

Шандор Пул е роден през 1955-а година в Мишколц, а на 15 години приключва съдийски курс. Международната му кариера стартира през 1988-а година, а след края се насочва към административна работа в комисиите на федерацията, както и като ТВ-коментатор.

" Отиде си част от унгарския футбол! Унгарската футболна асоциация споделя тихия и заслужен печал на фамилията му и в това време моли публицистите от пресата и медиите да уважат молбата им: те не желаят да дават изказване и ще провеждат заравяне по-късно в най-тесен кръг, се споделя още в изказването на федерацията на страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР