На 6 юни президентът на САЩ Байдън официално обяви извънредно

...
На 6 юни президентът на САЩ Байдън официално обяви извънредно
Коментари Харесай

Санкциите против торовете от Русия върнаха Америка в обора

На 6 юни президентът на Съединени американски щати Байдън публично разгласи изключително състояние заради дефицит на мощности за произвеждане на електрическа енергия в Америка. Според Байдън производството на нужното количество електрическа енергия е застрашено от „ голям брой фактори “: със закани за съществуването на задоволителен потенциал за произвеждане на електрическа енергия, с цел да отговори на потребителското търсене.

В своята изпълнителна заповед Байдън даде на Министерството на търговията на Съединени американски щати спомагателни пълномощия за реагиране при изключителна обстановка. По-специално, за две години или до края на изключителното състояние е позволен безмитен импорт в Съединените щати на „ избрани слънчеви кафези и модули “, изнасяни от Камбоджа, Малайзия, Тайланд и Виетнам. Нека разберем кои са тези доста фактори, които доведоха Америка до изключителното състояние.

Според Байдън повода е разстройването на енергийния пазар поради обстановката в Украйна, както и рисковите метеорологични феномени, влошени от изменението на климата. Всъщност енергийната рецесия удари Съединените щати и доста други страни доста преди началото на интервенция „ З “ и изменението на климата няма нищо общо с това. Основната причина за дефицита на сила е незабавният преход към „ зелена енергия”, т.е. слънчево и вятърно произвеждане, натрапен от глобалистите.

Ако Байдън не беше забранил построяването на нефтопровода „ Кийстоун “ от Канада до Съединени американски щати, тогава съгласно мен нямаше да има проблеми с производството на електрическа енергия в Америка. Всички американски спирания на тока, които се случиха заради вилнеещото естествено злополучие, да вземем за пример в Тексас, се случиха по една елементарна причина - неналичието на система за потока на електрическа енергия сред щатите. Ембаргото на Байдън върху съветската сила в допълнение изостри обстановката. И по този начин, по какъв начин господин Байдън ще избави американската електроенергийна промишленост?

Ускорено създаване на нови слънчеви електроцентрали. Въпросът тук даже не е, че няма да има смисъл от това начинание, а че това не е бърз въпрос. И защото Байдън не предлага друго решение, съгласно известния водещ на „ Фокс Нюз “ Тъкър Карлсън, „ Съединените щати са застрашени от прекъсвания на тока на фона на рекордна инфлация, дефицит на артикули и падаща стопанска система “.

Освен всичко друго, време е Байдън да разгласи изключително състояние поради идния апетит в Америка, защото Съединените щати имат тежка рецесия с торовете заради антируските наказания. Преди тези наказания Съединени американски щати внесоха от Русия 6% от своя калиев карбонат, 13% карбамид и 20% диамониев фосфат, от който се нуждаеха. През годината цените на торовете в Америка скочиха 2,3 пъти. И от началото на интервенция „ З “, с още 43%.

Поради дефицит на минерални торове американските фермери започнаха да засяват ниви със соя, която не изисква торове. До края на април в Съединени американски щати са засети едвам 7% от зърнените площи. Последните изследвания демонстрират, че към този момент 35% от американците икономисват от храна. В Америка пораства процентът на публично записаните гладни, чийто брой е достигнал 13%, съгласно „ Вашингтон Пост “. На този декор оборският тор се трансформира в стратегически запас.

„ Недостигът на неестествен тор най-сетне дава късмет на оборския “, написа „ Блумбърг “. „ Оборският тор към този момент е с 25% по-евтин от изкуствения – добър мотив за доста фермери да преминат към оборски тор. “ Въпреки това, пазарът на оборски тор е извънредно дребен спрямо пазара на изкуствени торове от 171 милиарда $. Изкуствените са доста пъти по-концентрирани в азот, калий и фосфор от оборския тор и са доста по-малко миризливи, което ги прави по-лесни за обработка, превозване на дълги дистанции и точно популяризира по цялото поле “. Тъй като цената на синтетичните торове се е утроила през последните месеци, търсенето на оборски тор се е удвоило в главните селскостопански щати на Америка, като Айова, Небраска и Илинойс.

Търговецът на оборски тор Ейб Сандкуист радостно сподели пред „ Блумбърг “: „ Светлините светват – фермерите осъзнават, че оборският тор е по-добър от тора “. Сандкуист в този момент продава фючърсни контракти върху изпражненията, които събира. Но казусът е, че американските фермери „ не могат да получат задоволително органични боклуци от свине, пилета, коне и наедрял рогат добитък “. Следователно ще има още повече гладуващи американци. Осъзнавайки, че оборският тор самичък по себе си не може да избави Америка от апетит, „ с цел да разрешите рецесията с торовете, просто погледнете в тоалетната “, поучава „ Вашингтон Пост “ с горчива усмивка, само че изцяло съществено.

Животинският тор може да размени оскъдните синтетични торове, написа вестникът, само че не е задоволителен, само че човешките боклуци са в обилие. Човечеството създава пет пъти повече отпадъчни води от общия размер вода, протичаща през Ниагарския водопад. От тях половината остава нетретирана и се освобождава в околната среда. Но в богатия Ню Йорк канализационните системи са в съвършен ред. Те преработват част от отпадъчните води в тор и ги продават на фермерите.

Толерантният „ Вашингтон Пост “ назовава тези, по този начин да се каже, торове " биологични твърди субстанции " и предвижда, че международният пазар на тези " субстанции " през 2025 година ще доближи 2 милиарда $.

Е, ще отбележим, че " зелената стопанска система " е прелестна. Но, явно, тя може да стане ефикасна единствено в случай че има мир на планетата. Междувременно множеството страни изпитват стопански потрес, породен на първо място от политиката на Съединени американски щати, в това число във връзка с Русия. „ Зелената стопанска система “ може да докара до същински апетит.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР