На 6 януари 2024 г., Свето Богоявление и Йордановден, на

...
На 6 януари 2024 г., Свето Богоявление и Йордановден, на
Коментари Харесай

Тържествен военен ритуал във Варна

На 6 януари 2024 година, Свето Богоявление и Йордановден, на площад " Св. Св. Кирил и Методий " във Варна, пред Катедралния храм " Св. Успение Богородично ", директно след края на Богоявленската литургия, се състоя боен обред " Водосвет и благославяне на частите и техните бойни флагове ".

В обичайния обред, проведен взаимно с Варненска и Великопреславска митрополия и Община Варна, участваха представителни елементи от Варненския гарнизон и Представителният духов оркестър на Военноморски сили.

Началникът на гарнизона контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили, одобри строя на представителните блокове от Военноморските и Военновъздушните сили.

След края на ритуала формалните лица и доста жители се включиха в общоградско шествие до паметника на Христо Ботев в Морската градина, където бяха положени венци и цветя по случай 176 години от рождението му.

Шествието продължи до Първа буна, където беше отслужен църковният обред " Велик Богоявленски водосвет " и изваждане на кръста от морето.

На площада пред катедрален храм  " Св. Св. Кирил и Методий "   в Бургас се състоя боен обред " Водосвет и благославяне на частите и техните бойни флагове ".

В ритуала участваха представителни блокове от формированията на Военноморските сили, Военновъздушните сили и Командването за логистична поддръжка.

Строят беше признат от началника на Бургаския гарнизон флотилен адмирал Велко Велков, пълководец на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

След благославянето на знамената се организира шествие до моста в Морската градина, където беше отслужен църковният обред " Велик Богоявленски водосвет " и изваждане на кръста от морето.

Пред бюст-паметника на Христо Ботев с боен обред бяха положени венци и цветя във връзка 176 години от рождението му. В ритуала взеха присъединяване военнослужещи от Военноморските сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР