На 6 янауари от 11ч. в Националния дворец на културата

...
На 6 янауари от 11ч. в Националния дворец на културата
Коментари Харесай

На 6 януари ще се състои Детското откриване на европредседателството

На 6 янауари от 11ч. в Националния замък на културата ще се състои Детското разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - Mega Dojo Sofia 1.0.

MegaDojo Sofia 1.0 ще събере над 300 деца от страната с и без опит в програмирането. Детското разкриване ще се организира в три от формалните зали на председателството в постройката на НДК, броени дни преди формалното разкриване и първите срещи на най-високо равнище. Така децата ще имат опция да усетят безусловно атмосферата на събитието и ще се забавляват да опознават Европа благодарение на науката и високите технологии. За да сервира одобрение към децата в София ще дойде еврокомисарят по цифрови технологии и общество Мария Габриел.

Събитието се организира под патронажа на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. В сходство с целите на Българското председателство на Европейския съюз, задачата на Mega Dojo е да поддържа и въодушеви бъдещите създатели, бизнесмени и иноватори. Организатори на събитието са CoderDojo Bulgaria и Дигитална Национална Коалиция, подкрепени от Microsoft Bulgaria.

Събитието е уместно за деца на възраст 7-13 години, входът е свободен след предварителна регистрация до 23:59 ч. на 3 януари или до привършване на местата на www.megadojo.org. От съображения за сигурност няма да бъдат допускани хора без регистрация и правилно попълнени данни. За да се взе участие интензивно в работилниците е належащо всяко дете да носи собствен преносим компютър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР