На 5 юни 2018 г. от 18:30 ч. в УниКредит

...
На 5 юни 2018 г. от 18:30 ч. в УниКредит
Коментари Харесай

Ще търсим точка на баланс с изложбата в УниКредит Студио

На 5 юни 2018 година от 18:30 ч. в УниКредит Студио ще бъде открита изложбата " ТОЧКА НА БАЛАНС " , в която две млади български художнички, Магдалена Николова и Сандра Стойчева, ще покажат своите произведения.

Експозицията се провежда от съдружие "Толкова близо, толкоз надалеч " в партньорство с УниКредит Булбанк и ще показа живопис, кинетични обекти и видео апаратура.

"ТОЧКА НА БАЛАНС " ще потопи посетителя в среда, която има за цел да го откъсне от всекидневието. Чрез опълчването на разнообразни изразни средства и хрумвания творбите на Магдалена Николова и Сандра Стойчева взаимно се допълват, като основават чувство за баланс.

Търсенето на равновесие сред материалното и духовното, сред персоналното и професионалното, стремежи и отговорности.

Изложбата преглежда търсенето на баланс като персонален вътрешен развой, който построява облика на актуалната жена.

Изложбата ще бъде отворена за гости сред 6 и 23 юни, 2018.

ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРИТЕ :

Магдалена Николова сполучливо пази докторска степен компетентност „ Текстил–изкуство и дизайн “ към Национална художествена академия, София през 2018. Изнасяла е отчети и има научни изявления, свързани с развиването на художествения текстил в актуалното изкуство. Художник в региона на арттекстила, живописта и графиката. Има голям брой участия в общи и независими изложения. Нейни произведения са част от голям брой частни сбирки в страната и в чужбина. През 2006 година специализира в SouthKarelianPolytechnicUniversity, Финландия. През 2007 година печели Първа премия – премия за дипломирани магистри на Национална художествена академия за креативен престой в “CITE INTERNATIONALE DES ARTS” – Париж, Франция.

Сандра Стойчева следва “Графика” в Националната художествена академия в София сред 2000 година и 2002 година Завършва “Графичен дизайн”, 2008 година и “Аудио-визуални изкуства” през 2011 година в Gerrit Rietveld Academie, Амстердам. През 2011 година печели първа премия на публиката с творбата "Пясъчен часовник " в конкурс за гений на годината, част от фестивала STRP, Айндхофен, Холандия. Участвала е в голям брой художествени планове в Холандия, Австрия и България, измежду които и кинетичeн фон за известна театрална режисура в Амстердам. Нейната апаратура „ Вълна от камъни “ бе изплатена от изложбата „ Толкова близо,толкова надалеч “ 2012 година и дарена на Националната изложба в София за сбирка модерно българско изкуство.

ЗА УНИКРЕДИТ СТУДИО:

Галерията за модерно изкуство UniCredit Studio е открита при започване на 2012 година, когато България бе определена всред още над 20 европейски страни да бъде хазаин на първото UniCredit Studio след основаната в Италия изложба. Мисията на студиото е да показва млади български и интернационалните създатели и да дава платформа за тяхното модерно изкуство.

От откриването си досега галерията е показала изложения на млади и надарени български създатели, измежду които Андрей Хамбарски, Ивайло Христов, Огняна Серафимова, Велизар Димчев и други

През 2016 година фотожурналистът и притежател на “Пулицър” Рене K. Байер показа в галерията световноизвестната си галерия Living On A Dollar A Day: The Lives and Faces of the World’s Poor.

През годините галерията е била сътрудник на знакови фотографски събития като фестивала “Фотофабрика”, Месец на фотографията и други От началото на 2017 година UniCredit Studio откри своя нов дом на актуализирания сутеренен етаж на УниКредит Булбанк на пл. “Св. Неделя” в центъра на София.

ЗА СДРУЖЕНИЕ "ТОЛКОВА БЛИЗО, ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ ":

Сдружение „ Толкова близо, толкоз далече” е неправителствена организация, която има за цел популяризирането на българска просвета и актуалното българско изкуство в чужбина и „ вкъщи “. От 2012 година до в този момент сдружението е осъществило пет огромни национални изложения и е показало над 60 модерни български художници, живеещи зад граница. През 2017 година сдружението надгради активността си в интернационален проект с плана Фрагментирани истории: София-Берлин – един самобитен културен продан, с помощта на който в София гостуваха 23-ма модерни немски актьори, а в галерията на Съюза на берлинските художници беше открита групова галерия на млади български създатели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР