На 5 октомври в зала 1 на НДК филмът „Офицер

...
На 5 октомври в зала 1 на НДК филмът „Офицер
Коментари Харесай

Звездно начало на CineLibri

На 5 октомври в зала 1 на НДК филмът „ Офицер и шпионин” на Роман Полански даде началото на петото издание на Международния кино-литературен фестивал CineLibri.

Церемонията по откриването бе съпроводена с галактически акустичен пърформанс на Мила Робърт, публично показване на програмата и гостите. Копродукцията на Франция и Италия „ Офицер и шпионин”, акомодация по бестселъра на Робърт Харис, се демонстрира в България след формалната премиера на 76-ото издание на кинофестивала във Венеция.

Между 5 и 20 октомври публиката на CineLibri ще види забележителни кино и литературни министър председатели, ще се срещне с кинорежисьори от международна големина и други ярки фигури от света на изкуството.

Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер оглавява журито на юбилейното издание на фестивала.

кцент измежду паралелните събития е състезанието за късометражни филми CineLibri Short Movie Official Competition, а за първи път в границите на фестивала ще се състои интернационален уъркшоп на тематика: „ Изкуството на приспособения сценарий” с присъединяване на светила в региона на писането и адаптирането на сюжети – Линда Сийгър и Джулиан Фрийдман, с присъединяване на българския продуцент, сценарист и режисьор Димитър Коцев – Шошо.

CineLibri е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР