На 5 октомври 2021г. Европейският парламент взе решение за съставянето

...
На 5 октомври 2021г. Европейският парламент взе решение за съставянето
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова е заместник - председател на делегацията за връзки с Обединеното кралство в Европейския парламент.

На 5 октомври 2021г. Европейският парламент взе решение за съставянето на новата делегация за партньорство сред двете страни след влизането в действие на Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Новоучредената делегация Европейски Съюз - Обединеното кралство включва по 35 членове от Европейския парламент и от Народното събрание на Англия (общо 70). Тя ще следи за използването на актуалното съглашение и ще работи по правенето на спомагателни двустранни спогодби. Основни спомагателни тематики ще са обстановката със Северна Ирландия, двустранни спогодби в областта на образованието, земеделието, търговията, бранша на услугите и доста други.

“Kато човек, учил и работил в Обединеното кралство доста години, считам, че мога да дам своя принос за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия. Познавам проблемите, въпросите и съображенията и на двете страни. Има доста работа, която към момента би трябвало да свършим. Настоящото съглашение е единствено основата за бъдещите ни връзки с Обединеното кралство. Трябва да отговорим упованията на европейските жители, служащи и студенти. Убедена съм, че със взаимни старания ще реализираме доста. “, сподели Пенкова при стъпването й в служба като заместител - ръководител.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР