На 5 август (петък) от 18:00 часа в Голямата зала

...
На 5 август (петък) от 18:00 часа в Голямата зала
Коментари Харесай

Звезди от екрана ще говорят за първата си работа в Русе

На 5 август (петък) от 18:00 часа в Голямата зала на Доходното здание в Русе ще се организира събитие от.

Популярни персони от киното и театъра, музиката и публицистиката ще бъдат „ гласът на младежите “ в дунавския град. На сцената ще се качат актрисите Албена Павлова и Алена Вергова, поп певицата Дивна, Део и занимателният водещ на прогнозата за времето по Нова телевизия Николай Василковски. Две от известните персони – актрисата Албена Павлова и поп певицата Дивна, са родени в Русе, само че съумяват да изградят забележителна кариера отвън родното място. Пред родна аудитория те ще споделят каква е била първата им работа и с какво са се справили по пътя към професионалната реализация, оповестиха от Община Русе.

Националната акция #Първа работа е проведена от Програма „ Развитие на човешките запаси “ към Министерството на труда и обществената политика и се осъществя в партньорство с литературния формат „ Пощенска кутия за приказки “. Кампанията е част от Европейската година на младежта. В първия стадий от акция бе проведен книжовен конкурс, в който младежи изпратиха разкази, есета и стихотворения на тематика #Първа работа, в които споделиха провокациите, пред които са се изправили по пътя към първото работно място. Творбите бяха селектирани от жури, а най-хубавите от тях ще бъдат показани на сцената от известни персони в седем български града. По този метод ще бъде дадена по-голяма гласност на проблемите, пред които се изправят младежите в професионалната си реализация. По време на акцията #Първа работа по интерактивен метод ще бъдат показани и ограниченията по Програма „ Развитие на човешките запаси “, които са свързани с „ Младежката претовареност “ и ще бъдат подкрепени с европейски средства в идващите седем години.

График на събитията от акцията #Първа работа:
Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „ Стара Загора;Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “;Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „ Орфей “;Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен спектакъл „ Владимир Трендафилов “;Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР