На 5 април руският президент Владимир Путин на церемонията по

...
На 5 април руският президент Владимир Путин на церемонията по
Коментари Харесай

Путин: Руско-американските отношения се намират в сериозна криза

На 5 април съветският президент Владимир Путин на церемонията по връчване на акредитивните писма от задграничните посланици показа пред тях главните моменти от външната политика на страната.

Той уточни, че връзките сред Русия и Съединени американски щати се намират в сериозна рецесия, коренът на която се крие в огромните разлики в позициите на двете страни по отношение на построяването на международния ред. Москва постоянно е показвала предпочитание за изграждане на връзките с Вашингтон въз основа на правдивост, взаимно почитание към суверенитета и ползите и невмешателство във вътрешните работи. Русия следва уравновесена и плуралистична външна политика, няма желание да се самоизолира от света и е подготвена да построява градивни партньорства с всички страни.

В допълнение към това, Путин също по този начин изрази пред новия датски дипломат, че се надява страната му да поддържа съветското предложение за основаване на самостоятелна интернационална комисия за следствие на детонацията на газопроводите „ Северен поток “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР