На 4 юни 2022 г. по националната пътна инфраструктура от

...
На 4 юни 2022 г. по националната пътна инфраструктура от
Коментари Харесай

МО: Автоколона с военна техника на UK ще премине през наша територия


На 4 юни 2022 година по националната пътна инфраструктура от Гърция към Учебен полигон „ Ново село “ ще се придвижва автоколона с колесна бронирана и небронирана техника на Сухопътните войски на Кралство Англия.

Придвижването е по отношение на присъединяване на английски военнослужещи в взаимна подготовка с български и американски военни, която се организира на образователния полигон, оповестяват от Министерство на защитата.

Припомняме Ви, че формирование от Сухопътните войски на Кралство Англия се включи от 6 май в взаимната подготовка на образователен полигон „ Ново село “. Целта е подкрепяне на процеса по създаване на бойни и оперативни качества на многонационалната бойна група на територията на страната. Участието на английски военнослужещи в взаимната подготовка е част от обрисуваните насоки за развиването на стратегическото партньорство сред България и Обединеното кралство.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР