На 4 април 2023 г. стартира петото издание на една

...
На 4 април 2023 г. стартира петото издание на една
Коментари Харесай

Стартира Bar Masters 2023 - най-емблематичната за барманската общност програма

На 4 април 2023 година започва петото издание на една от най-популярните за България стратегии за бармани - Bar Masters. И през тази година форматът, проведен от Кока-Кола ХБК България, ще сплоти барманската общественост в страната, предоставяйки опция на редица професионални бармани да се учат от най-известните и утвърдили се имена в бар културата. Формата за регистрация за тазгодишното коктейлно премеждие е към момента отворена и до 31 март всички искащи да изпитат своите познания и умения, и да придобият нови такива, имат опция да се включват, попълвайки късата форма за записване на https://mybar.bg/barmasters/.

Световноизвестни лектори и уважавани български ментори, в продължение на няколко месеца и в границите на четири стадия, ще преведат участниците през серия от провокации, потребни уебинари и завладяващи образования. Тази година участниците ще се впуснат в коктейлно премеждие, съчетаващо на практика и теоретични образования, бармански лагер, работилници в разнообразни градове и планирането на лични pop-up питейни заведения. Началото на програмата ще бъде обещано на 4 април, вторник, под надпис Bar Master Академия, от професионалния миксолог David Rios, който е притежател на купата „ Best Bartender in the World Award ” за 2013 година, известните представители на норвежкия коктейлен бар „ HIMKOK ” - Amanda Marchisio и Piersandro Marchisio, и от огромните имена на сладкарската колегия – началник Ради Стамболов и началник Борислав Екзархов, които ще дават на участниците скъпи познания и упътвания, свързани с барманския поминък.

David Rios

Вторият стадий в тазгодишното предизвикателство, до който ще стигнат единствено 50-те най-хубави участници, носи името Boot Camp. В него състезателите ще бъдат пренесени отвън зоната си на комфорт посредством сплотяващ двудневен бармански лагер, в който ще получат задълбочени знания за бар промишлеността, както и на практика препоръки за основаването на авторски коктейли и забавно, завладяващо меню. Лектори на участниците в този трогателен стадий ще бъдат Pekka Pelinen - професионален миксолог за Brown Forman Finland Ltd., Дарко Ангелски и Петра Димитрова , притежатели на бар „ 5L “ и създатели на „ Bar Academy Bulgaria “, и други потвърдени имена в бар културата.

Amanda Marchisio

Следващият, към този момент добре прочут, трети стадий е обвързван с обичаните pop-up питейни заведения, които за поредна година ще завладяват летния сезон и ще дадат опция на участниците да покажат към този момент добитите познания и умения от предходните 2 стадия, както и да развихрят своята вродена креативност, гостолюбие и качества за организация. До последния - четвърти стадий от програмата, ще доближат единствено 20-те най-отличили се състезатели, които ще премерят сили за купата „ Bar Master на България 2023 “. Участниците ще показват свои емблематични коктейли онлайн пред аудитория и жури.

Както всяка година, по този начин и тази, финалът на Bar Masters 2023 ще бъде героичен и оспорван, показващ че коктейлната просвета в България не стопира да се развива в сходство със международните трендове. Освен, че ще грабне купата Bar Master на България за 2023 година, спечелилият ще заслужи и парична премия от 5 000 лева Класиралият се на второ място ще получи премия на стойност 3 000 лева, а този на трето – парична премия от 2 000 лева Разбира се, уредниците са подготвили и любопитни изненади.

Piersandro Marchisio

За пета година програмата Bar Masters се организира за основаването на ново потомство бармани в България - експерти, които да изградят една сплотена, знаеща, можеща и подкрепяща се общественост, която да сложи промишлеността на най-високо равнище. В търсенето на най-хубавия Bar Master на България за 2023 година ще се включат и едни от най-популярните марки на  Кока-Кола ХБК България - обичаната и известна като първата газирана безалкохолна напитка в света - Schweppes, формалният уиски сътрудник на „ THE WORLD’S 50 BEST BARS “ - марката Naked Malt, безкомпромисното Gentleman Jack уиски, водка Finlandia, марката Brugal - с над 130-годишна история в основаването на ром, премиум джин марката BULLDOG, най-новият член в фамилията на Jägermeister - „ MANIFEST “ и италианското кафе с над 140-годишна история – Caffe Vergnano.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР