На 36-ия ден от засядането на кораба Вера Су“ край

...
На 36-ия ден от засядането на кораба Вера Су“ край
Коментари Харесай

Изтеглиха успешно Вера Су от плитчините

На 36-ия ден от засядането на кораба „ Вера Су “ край местността „ Яйлата “ той беше сполучливо изтеглен. Акцията продължи повече от седем часа и в нея се включиха три влекача, съобщи БНР. Целта е корабът да бъде издърпан до пристанището във Варна. Целият товар от азотен тор беше авансово разтоварен, с цел да се избегне замърсяване на морската екосистема, при положение на приключване във водата. 



Снимки bTV

Акцията по изтеглянето на „ Вера Су “ стартира към 17.00 часа през вчерашния ден, откакто целият карбамид беше сполучливо претрупан на самоходен шалан. След олекотяването плавателният съд промени ситуацията си и разреши да се пристъпи и към неговото евакуиране. „ Вера Су “ измина първите си метри тъкмо 16 минути след среднощ през днешния ден. 

Заслуга за това имаха три влекача – един главен и три осигуряващи. Целта е корабът да бъде довлачен до пристанището във Варна, което ще отнеме сред 16 и 18 часа. Каква ще бъде ориста на плавателния съд към момента не е ясно, чака се неговият притежател да излезе с решение дали се отхвърля от кораба. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР