На 31 декември великолепният актьор, композитор и художник навършва 79

...
На 31 декември великолепният актьор, композитор и художник навършва 79
Коментари Харесай

Животът е вулгарен, тежък и грозен, което за мен е по някакъв начин красиво ~ Сър Антъни ХОПКИНС

На 31 декември превъзходният артист, композитор и художник навършва 79 години. Бог го е дарил с доста гении, а ние му благодарим, че ги споделя със своята аудитория.

Наздраве, сър!

Преди месец Антъни Хопкинс публично показа своята истинска сбирка от картини в Jeff Mitchum Galleries в хотелите Bellagio и MGM Grand в Лас Вегас. Постоянната експозиция бе подредена още преди година, а за това време популярният актьор добави няколко нови платна към нея. „ Аз съм непрофесионален художник без академично обучение ”, сбито споделя Хопкинс и благодари на брачната половинка си Стела Арояве, която преди години го предизвиква да продължи с рисуването и да показа творбите си през аудитория. „ Рисувам доста от дълго време, а преди 14 години Стела видя някои скици, които бях направил върху гърба на остарели сюжети и беше доста сюрпризирана. Каза ми: „ Ти би трябвало да рисуваш! ”, а аз й споделих, че не мога да рисувам. Тя обаче ми сподели, че аз към този момент рисувам и хората би трябвало да видят рисунките ми ”.

Стела Арояве е някогашен експерт и търговец на антики, а съдбовната среща с Антъни Хопкинс, трансформирала се в благополучен брак, се случва в нейния магазин за антични предмети. Сега нейният креативен екип провежда изложбите на Хопкинс, а колекционери от целия свят заплащат обилно за сътвореното от него.

„ Много съм сюрпризиран и поласкан, че моите картини се продават и ценят. Щастлив съм от това ”, споделя Хопкинс.

Той самият не обича да проучва творчеството си, само че множеството критици го дефинират като изобретателен сюрреалист. Негови картини бяха изложени и в Сан Диего, покрай дома му в Малибу, само че същинското шоу по откриването бе откраднато от блестящия Лас Вегас. „ Дойдох тук преди 40 години и видях Франк Синатра в Caesars Palace. Харесвам Лас Вегас. Хората се кълнат, че тук всичко е вулгарно, само че какъв е в действителност животът? Животът е пошъл, той е тежък и противен, което за мен е по някакъв метод красиво ”, споделя Антъни Хопкинс. „ За мен рисуването не е толкоз работа, а занимание, става известно добре платено занимание. Щастлив съм, че съм артист и мога да бъда в тази позиция – благосъстоянието, което имам ми разрешава да не одобрявам нищо прекомерно съществено. Продължавам да се фотографирам и в киното, въпреки че мислех да се откажа  - към момента ме търсят и това ми харесва ”.

Антъни Хопкинс е зает със фотосите на новите сезони на тв сериала “Westworld ”. Следващата година ще го забележим в “Thor 3: Ragnarok, ” и “Transformers: The Last Knight. ”. Наред с функциите, той не счита да изоставя нито рисуването, нито обичаната си музика.

„ Винаги съм харесвал целия този креативен развой – на рисуването и основаването на музика. Това кара мозъка ми да се усеща жив и до момента в който мога да създавам, ще бъда благополучен. Знаете ли, когато вечер се кача в колата и моят водач ме кара до хотела или вкъщи, вглеждам се в идващите отсреща мигащи светлини и си споделям: „ Господи, това е един удивителен живот! ”

    

Източник: lasvegassun.com
Изображения: jeffmitchumgalleries.com, MultiVu, The Independent, Metro

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР