На 30 септември (събота) Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден

...
На 30 септември (събота) Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в НИМ по повод Европейските дни на наследството

На 30 септември (събота) Националният исторически музей (НИМ) афишира Ден на отворените порти във връзка Европейските дни на наследството. Това оповестиха от Националния исторически музей.
НИМ се включва в общоевропейската самодейност, с цел да показа своята угриженост за опазването и популяризирането на националното завещание , като част от общото европейско завещание. Верен на духа на празника, музеят ще отвори за необятната аудитория някои по-рядко показвани зали и ще покаже част от своите фондове.
На Деня на отворените порти музеят посвещава ред начинания:
- от 11.00 часа ще се състои гала-концерт на лауреатите от Фестивала на българската ария „ НОВИ ГЛАСОВЕ И ПЕСНИ”, който се състоя при започване на юни в НИМ. Събитието се провежда от Сдружение „ Евтерпани” и се посвещава на Международния ден на музиката и Празника на българските артисти и музиканти (1 октомври);
- през целия ден на видео ще бъдат показвани фотоси и пощенски картички от фонда на музея, отдадени на Деня на независимостта, Съединението и други значими исторически събития и персони от историята на Третото българско царство;
- ще бъде отворена за посещаване Пленарната зала, в която на 10 ноември 1989 година бе оповестено, че Тодор Живков пада от власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР