На 30 май президентът Румен Радев ще бъде домакин на

...
На 30 май президентът Румен Радев ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Президентството събира дарения за абитуриентски бал на младежи от домове

На 30 май президентът Румен Радев ще бъде хазаин на обичайния абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние, който е част от благотворителната самодейност „ Подкрепи една мечта”.

В рамките на самодейността младежите, израснали без наставнически грижи, получават информация и упътвания за своята професионална реализация или образование. През образователната 2017/2018 година в самодейността са включени 124 младежи. За 54 от тях експертите от Бюрата по труда търсят подобаваща форма на претовареност, а 26 са избрали да не престават своето обучение във висше учебно заведение. 44 от младежите ще бъдат настанени в различен тип обществена услуга поради висока степен на увреждане и трайно понижена продуктивност.

По време на срещите си с психолозите младежите споделят, че мечтаят за работа, дом и семейство. Следвайки тези упования, Администрацията на президента слага сериозен акцент върху опциите за професионалното образование на младежите. Тази година, с помощта на реализирани партньорства с представители на професионални организации, следва включването на младежи от самодейността в обучителни курсове по фризьорство, шивачество и автомонтьорство.

„ Да помогнем на младежи, които мечтаят за дом и семейство, е доброта, с която можем да заздравим първичната рана от изоставянето им “, уверен е президентът Румен Радев. Държавният глава насочва признателност към донорите, които ще поддържат финансово организацията на балната вечер на зрелостниците в неравностойно състояние. Останалата част от средствата ще бъде разпределена като еднократна стипендия за младежите, които ще продължат образованието си във висше учебно заведение.

Организациите, компаниите и жителите, които имат предпочитание да подкрепят благотворителната самодейност „ Подкрепи една мечта”, могат да го създадат със средства по банковата сметка на Администрацията на президента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР