На 30 май 2022 година в Мини Арт Център -

...
На 30 май 2022 година в Мини Арт Център -
Коментари Харесай

Как работи методът "социален цирк"

На 30 май 2022 година в Мини Арт Център - София ще се организира “Международна среща за метода Социален цирк ” с присъединяване на български и задгранични специалисти в методологията. На нея ще се показа първата българска “Книжка помощни за обществения цирк ” по тематиката, както и на практика демонстрации по метода “Социален цирк ”. Официален посетител е Н.П. Йес Брогорд Нилсен , дипломат на кралство Дания. Проектът се финансира от стратегия " Европа “ на Столична община.

" Това ще бъде една среща, на която ще очертаем развиването на обществения цирк в България и какъв брой прелестно влияе той върху всички, които вземат участие ". Това сподели в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Гео Калев , създател на Фондация " Мини Арт “:

" Проведохме образование и раздадохме към 50 документа на обществени служащи, учители и хора, които се занимават професионално с грижата за деца в институции и освен. Всъщност се заредихме с голямо количество страсти и беше доста прелестно. Бъдещето е тъкмо това – да бъде прелестно, да бъде доста умерено, да работят дейно и да реализират доста положителни резултати ".

В рамките на срещата учители, обществени служащи и гости с интерес към цирковото изкуство и обществените действия, ще могат да се срещнат с задачите и методологията на “Социален цирк ”, както и с образователното пособие " Книжка-помощник за Социален Цирк “ на Галина Риом-Ройбек , която е родена в България, само че е израснала в чужбина.
“Едно от най-големите провокации в работата с уязвими деца, е по какъв начин да ги ангажираме пълноценно в образователния развой, имайки поради техните потребности, ползи и качества. Често описваме тези деца като " разнообразни “ или " проблематични “, имайки поради, че тяхното държание не се вписва в упованията и условията на учебното образование и извънкласните действия. Обикновено в животите на такива деца участват контузията и отхвърлянето. Ние предлагаме един по-различен метод в работата с " другите деца “ , споделят създателите на новаторския способ и уредници на събитието.
Социалният цирк е друг от обичайния , професионалния, с това че придава значимост по-скоро на опита на участниците, в сравнение с резултата от опита. Методът минава оттатък естетическата и развлекателната роля и натъртва на определяне на връзки сред участниците и общността. С други думи - за обществения цирк пътят е не по-малко значим от резултата и това освобождава и въодушевява.
Цялото изявление с Галина Риом-Ройбек и Гео Калев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР