На 30 март 2020г. VIVACOM и United Group дариха 900

...
На 30 март 2020г. VIVACOM и United Group дариха 900
Коментари Харесай

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

На 30 март 2020г. VIVACOM и United Group подариха 900 000 лева на Министерството на здравеопазването за преодоляване на разпространяването на COVID-19 в България. Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка, която беше оповестена преди дни. Целта е да се съберат 5 милиона лв. посредством DMS SOLIDARNOST на къс номер 17777. Сумата, дарена от VIVACOM и United Group, покрива близо 1/5 от търсените средства, които ще оказват помощ за подсигуряване най-належащите потребности на лечебните заведения в изискванията на разпространяващата се зараза.

United Group ще направи дарения за справяне с заболяването във всички страни, в които оперира – Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. Дарението ще е в общ размер от 3 милиона щатски $, както в парични средства, по този начин и в здравно съоръжение.

„ Заедно можем да помогнем за ограничение на пандемията, която фрапантно промени живота на милиони хора, ограничи персоналните контакти и нанесе удар на международната стопанска система. Дарението ще подкрепи българската здравна система, лекарите и всички медицински лица, които са на предните позиции в битката с вируса “, сподели Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group.

„ VIVACOM и United Group осъзнават огромната отговорност, която имат пред обществото в миг, в който сме изправени пред пандемия с подобен мащаб. Ето за какво взехме решение да подпомогнем Министерството на здравеопазването в напъните му да обезпечи всичко належащо на здравните заведения за справяне със обстановката. Вярвам, че ще бъдем потребни на цялото общество и ще подкрепим медицинския личен състав, който демонстрира решителен професионализъм в сериозната обстановка “, сподели основният изпълнителен шеф на VIVACOM Атанас Добрев.
 София изпраща на Австрия с чартър наши болногледачки
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР