На 3 юли в 9:30 часа първият български геостационарен комуникационен

...
На 3 юли в 9:30 часа първият български геостационарен комуникационен
Коментари Харесай

BulgariaSat-1 достигна българската позиция на геостационарната орбита

На 3 юли в 9:30 часа първият български геостационарен информационен спътник BulgariaSat-1 доближи българската позиция на геостационарната орбита. В процедурите по достигането до орбиталната позиция участваха българските екипи в София и Пало Алто. Последната стъпка преди влизането на спътника в работен режим са тестванията на системите, които започнаха същия ден.

„ Успешното позициониране на BulgariaSat-1 е още едно огромно достижение за екипа ни, само че и за България, и за нашите клиенти. Ако всичко върви по проект, BulgariaSat-1 ще стартира да излъчва при започване на август “, сподели Максим Заяков, изпълнителен шеф на България Сат и Булсатком.

BulgariaSat-1 бе изстрелян от SpaceX в суперсинхронна трансферна орбита, която разреши на спътника да употребява по-малко гориво за достигането на позицията си. Екипът на България Сат удостовери, че с помощта на нея спътникът ще има живот и гориво за повече от 20 години.

Първият български геостационарен информационен спътник бе изстрелян от SpaceX на 23 юни в 22.10 ч. българско време от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център Кенеди на НАСА във Флорида. BulgariaSat-1 ще обезпечава непосредствено до домовете телевизионни и информационни услуги на Балканите и в други европейски райони.  Освен за телевизионни и информационни услуги, BulgariaSat-1 може да се употребява за обезпечаване на транспорт на данни към мобилни мрежи, както и при форсмажорни условия – повреди, в резултат на естествени бедствия – трусове, стихии, наводнения, когато наземните мрежи не работят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР