На 3-ти март отбелязваме 142 години от Освобождението на България.

...
На 3-ти март отбелязваме 142 години от Освобождението на България.
Коментари Харесай

Празненствата по случай 3-ти март в София няма да се отменят


На 3-ти март означаваме 142 години от Освобождението на България. Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще взе участие на следващия ден, 3 март, в церемонията по издигане на Националното знаме на Република България, която ще стартира в 11.00 ч. пред паметника на Незнайния боец в столицата в чест на Националния празник. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

На събитието ще участват представители на управителния състав на Министерството на защитата и висши офицери от Въоръжените сили. В ритуала ще вземат участие формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. По време на осъществяването на химна на Република България ще бъде изпълнен артилерийски салют от 20 залпа. Те ще бъдат създадени от 122 мм артилерийска батарея от състава на Националната гвардейска част, ситуирана в Княжеската градина в столицата.

По мотив Националния празник в 12.00 ч. ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента.

Тържествената инспекция (заря) в чест на 142-ата годишнина от Освобождението на България ще се организира от 18.30 ч. на площад „ Народно заседание “. В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър, представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, военни формирования 28 860 – Горна Малина, 42 600 – Мусачево, 22 320 – Божурище и знаменен взвод със знамената-светини – Самарско знаме, Щандарт на 1-ви конен полк, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-ти пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-ти пехотен Търновски полк.

На тържествения обред ще участват министърът на защитата Красимир Каракачанов и представители на управителния състав на Министерството на защитата и Българската войска. Командващ на тържествената инспекция (заря) ще бъде бригаден военачалник Петьо Мирчев – заместник-командир на Военновъздушните сили.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР