На 3 декември Националната спортна академия Васил Левски“ ще отбележи

...
На 3 декември Националната спортна академия Васил Левски“ ще отбележи
Коментари Харесай

Спектакълът „Полет към звездите“ – един поглед от миналото към бъдещето на НСА „Васил Левски“



На 3 декември Националната спортна академия „ Васил Левски “ ще означи своя 80-годишен празник. На сцената в зала 1 на Националния замък на културата ще излязат над 500 студенти, преподаватели и спортисти – европейски, международни и олимпийски първенци. Със спектакълът „ Полет към звездите “ феновете ще създадат едно пътешестване от предишното на единственото у нас висше спортно учебно заведение към неговото бъдеще. Идеята за постановката " е зародила преди 5 години, и е извадена от подтекста на изявление на някогашният ректор на НСА проф. Пенчо Гешев, който в слово за 24 май риторично пита какво ще е бъдещето на Академията, описа проф. Кирил Андонов – асистент ректор на НСА пред Кръстина Иванова



„ Всички, които ще бъдат в зала 1 на НДК ще попаднат в кораба на НСА от бъдещето. Ще излетим и ще отидем на една приказна междупланетарна станция, където ще честваме 80-години с интернационален конгрес, на който ще се показа първия отчет. Той ще ни върне в предишното, когато е основана Академията през 1942 година. Ще проследим живота на студентите, които през 1943 година минават на палатки в село Челопеч. После отиваме към нашето обичано море. Корабът ще се приземи в нашия хубав залив, където организираме курсовете по водни спортове – стартира забавление на плажа, едно надиграване и с цел да има мистичност ще отидем под водата при нашите русалки. В тази сцена ще вземат участие олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, техни асистентки ще са към 40 девойки от компетентност художествена гимнастика. След това още веднъж ще излетим с нашият галактически транспортен съд и ще посетим първата планета “, показа проф. Андонов.



Коя е първата планета, на която ще кацне галактическият транспортен съд на Националната спортна академия „ Васил Левски “, какъв брой още планети ще посети той в това пътешестване, какво съставлява съзвездието „ НСА “, какво ще е бъдещата Академия забелязана от космоса и какво ще съставлява тя, когато кораба кацне на земята, можете да чуете в звуковия файл.
БНР е медиен сътрудник на всички събития свързани с 80-годишния празник на Национална спортна академия " Васил Левски ".


БНР подкасти: Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР