На 29 декември почина доайенът на социалната медицина в МУ–Пловдив

...
На 29 декември почина доайенът на социалната медицина в МУ–Пловдив
Коментари Харесай

Отиде си проф. Иво Димитров

На 29 декември умря доайенът на обществената медицина в МУ–Пловдив – проф. доктор Иво Димитров, дълготраен учител, академик и началник на Катедрата по обществена медицина и публично здраве, оповестява Ръководството на Медицински университет – Пловдив.

Проф. Иво Димитров работи като научен учител в Медицински университет – Пловдив от 1969 година Дългогодишен началник на Катедрата по обществена медицина и здравен мениджмънт. Основател и първи Президент на Младежкото научно сдружение „ Асклепий “ в МУ-Пловдив. Инициатор на състезанието за научни разработки „ Наука и младост “. Дългогодишен редактор и член на публицистичната гилдия на научното  списание Folia Medica. Автор е на над 350 научни изявления, монографии, научни управления и учебници. Член на национални и интернационалните научни асоциации.

„ С доста болежка от загубата и с почитание си спомняме за неговия научен принос, за безпристрастието му, за точния и конструктивен взор, за високоценения експерт и учител - професор Димитров, за визионера със  съзнанието за историчност и в същото време за огромното му и положително сърце, в което постоянно имаше разбираща и топла дума, имаше добрина, стоплящ комизъм и човещина към всекиго – сътрудници, студенти, семейство, близки и другари “, споделят от висшето образователно заведение.

Погребението ще бъде през днешния ден, 30 декември 2023 година, от 13.00 часа, на Централни гробища.

Поклон пред паметта му!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР