На 28 септември поискахме оставката на Красимир Велчев Красимир Любомиров

...
На 28 септември поискахме оставката на Красимир Велчев Красимир Любомиров
Коментари Харесай

Карадайъ: Маските паднаха. Управляващата коалиция е ксенофобска, насажда омраза и разделение

На 28 септември поискахме оставката на Красимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в... към профила, ръководител на Комисята по вероизповеданията и правата на индивида, поради ксенофобските му изказвания. Тези изявления насаждат ненавист в обществото.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е... към профила, който прочете декларация от името на парламентарна група. "Комисята не може да се управлява от човек, който е загърбил антиевропейските полезности. ГЕРБ, като част от ЕНП, имаха късмет да потвърдят, че съблюдават европейските полезности и демокрацията. Те не ни чуха и маските паднаха. Управляващата коалиция е кснофобска и антидемократична. Какво чухме от господин Красимир Велчев? Всички знаели, че той не е ксенофоб, както и че Движение за права и свободи желали да вземат едни пари. Това са груби операции. ГЕРБ и Красимир Велчев не схващат какъв брой тежки последствия може да имат тези изявления. Това дава мотив да се замислим за методите за лекуване на сходен вид държание. Тук се прокарва разграничителна линия, насажда се ненавист и непоносимост, което е рисково за националната сигурност ", добави той.

"Продължава линията на разделяне и опълчване. Конкретният случай не е изолиран. Това може да докара до проблеми със стабилността. Знам, че доста хора ще кажат, че това не е проблем единствено на България, а се случва и в Европа. В Европа обаче конкретизират тези проблеми, изолират ги, работят за тяхното превъзмогване и недопускане. Противопоставянето поражда експанзия. Трябва да го спрем. Противопоставянето, насаждането на ненавист и ксенофобията би трябвало да бъде отречено изрично от всички проевропейски партии. Трябва да работим България да се трансформира в постоянна и гарантираща мир страна в района. Всички членове на комисията по правата на индивида от Движение за права и свободи подават оставките си ", разгласи Карадайъ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР