На 28 май (събота) район Лозенец“, с подкрепата на граждански

...
На 28 май (събота) район Лозенец“, с подкрепата на граждански
Коментари Харесай

Район "Лозенец" организира инициатива за премахване на ненужните кабели по сградите


На 28 май (събота) регион " Лозенец “ , с поддръжката на цивилен сдружения и етажни собствености, провежда акция за унищожаване на висящи интернет кабели от фасадите на постройките по улица " Крум Попов “ и улица " Милин камък “ . Цел на самодейността е етажните собствености да се освободят сами от непотребните и прекъснатите съобщителни кабели по техните фасади.

Район " Лозенец “ ще поеме откачването и извозването на частта от кабелите, които останат да висят по стълбовете след спирането им в частните парцели.

" Има доста заварени случаи и когато те би трябвало да бъдат отстранени, е нужно някакво деяние. До 2018 година ние имаме една дълга предистория, най-много на квартални кабеларки, които по този метод са организирали в миналото своята активност и мрежите са останали, а те от дълго време не съществуват в правния мир, само че кабелите си висят ". Това разясни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Момчил Якимов , началник-отдел “Инженерни и благоустройствени планове ” в регион " Лозенец “:

" За някои кабели може да се каже, че от самото начало са били противозаконни. Въпросът е по какъв начин да бъдат отстранени по най-бързия метод и ние считаме, че изпод нагоре би трябвало да се опита наложително ".

Сборен пункт в деня на акцията - ъгъла на улица " Крум Попов “ и улица " Милин камък “, от 10:00 часа.
Цялото изявление с Момчил Якимов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР