На 28 февруари 2022 г. от 18:00 часа ще се

...
На 28 февруари 2022 г. от 18:00 часа ще се
Коментари Харесай

120 години катедра „Икономика“ – втори онлайн семинар относно икономическите и социалните ограничения в условията на Covid-19

На 28 февруари 2022 година от 18:00 часа ще се организира вторият онлайн семинар с полемика върху икономическите и обществените ограничавания в изискванията на пандемията Covid-19 и обвързваните с тях трансформационни процеси.

Дискусията ще се концентрира върху разбори, направени от екип към катедра „ Икономика “ на Стопанския факултет в границите на изследователския план „ Българската стопанска система през първата година на пандемията Covid-19 – секторни разбори и непосредствени макроикономически резултати “. На семинара ще бъдат показани резултати от проучванията по тематиката на доцент доктор Мариела Ненова-Амар, гл. ас. доктор Любен Иванов и докторант Лиляна Георгиева. Модератор на полемиката е доцент доктор Милен Велушев.

По време на семинара ще се обиден следните тематики:
Ефекти от пандемията Covid-19 върху приходите на българските семейства. Ще се показват резултати от проучване на динамичността в приходите на семействата, в това число по децилни групи. Дискусията ще се концентрира върху насоките за проучване на резултатите от пандемията върху българската стопанска система и живота на жителите.Спестявания и структурни промени в потреблението на семействата през първата година на пандемията Covid-19. Търси се отговор на въпроса дали са настъпили промени в структурата на потреблението на семействата, които ще имат дълготраен темперамент и ще поддържат високо нивото на спестяванията.Пазари на акции и макроикономически политики по време на пандемията Covid-19. Ще бъде показан научен модел, който обрисува вероятни канали за влияние на макроикономическите политики върху цените на акциите при допускане за рационални вложители. Моделът ще бъде допълнен и с отчитане на гледната точка на поведенческите финанси, която отхвърля допускането, че вложителите в действителния свят работят рационално. Ще бъдат показани емпирични данни за България, Съединени американски щати и еврозоната.
За присъединяване в семинара е належащо авансово да се регистрирате на следния линк:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР