На 28.10.2020 г., след проведено разпоредително заседание, състав на Окръжен

...
На 28.10.2020 г., след проведено разпоредително заседание, състав на Окръжен
Коментари Харесай

Окръжен съд Варна одобри споразумение с комарджия

 На 28.10.2020 година, след извършено разпоредително съвещание, състав на Окръжен съд Варна утвърди съглашение, с което е наложено наказване за непозволено прилагане на банкова карта, заяви представителят на институцията Радослав Лазаров.

Подсъдимият Д.С., на 35 години, имал взаимозависимост към хазарт. Предпочитал интернет уеб страницата www.pokerstars.bg. През лятото на 2017 година изпитвал парични усложнения и решил, при всяка опция, да претърсва персоналните движимости на сътрудниците си за да откри оставени банкови карти, да запише данните им и да залага, употребявайки тези данни. 

В осъществяване на замисъла си през август 2017 година той съумял да се снабди с номера, датата на годност и CVC кода на кредитна карта, издадена от СИБАНК с титуляр потърпевшият Д.И. 

През интервала 06.08.2017г. – 16.08.2017г., в гр.Девня той шесткратно съумял да заложи посредством тази банкова карта общата сума от 214 лева (два пъти по 20 лева, един път 24 лева и три пъти по 50 лева.), както и за извърши 12 несполучливи опита за
залагане на разнообразни суми в посочения уебсайт www.pokerstars.bg. 

Така осъществил състава на закононарушение по чл.249 ал.1 предл.2 вр. чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс, за което бил предаден на съд. 

В рамките на правосъдното произвеждане, Д. С. признал виновността си и посредством своя бранител постигнал съглашение с прокуратурата, което е утвърдено. 

Наложеното му наказване, с отчитане на чистото му правосъдно минало, е отнемане от независимост за период от осем месеца, чието изтърпяване е отсрочено с три годишен изпитателен период и санкция в размер на 214 лева. 

Одобреното от съда съглашение не предстои на обжалване или митинг. То има правната стойност на влезнала в действие присъда. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР