На 27 юли т.г. Асоциацията на организациите на българските работодатели

...
На 27 юли т.г. Асоциацията на организациите на българските работодатели
Коментари Харесай

Газовото хранилище в Чирен е най-празното в ЕС, алармира АОБР

На 27 юли т.г. Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за следващ път прикани за незабавни ограничения за обезпечаване на нужните количества и при рационални цени на природен газ, включително да бъдат обновени незабавно доставките от ООО „ Газпром износ “, според съществуващия контракт.

В отговор на този наш апел, на 28 юли т.г. министър-председателят в оставка оповести желание за подписване на контракт с незнаен за обществото американски снабдител за седем танкера с полутечен газ, само че „ пропусна “ да даде задоволителна информация по отношение на ценовите условия, трасетата за доставка и други значими условия, които българският бизнес, а и българското общество следва да знаят.

Всъщност, танкерите не са седем, а три – останалите четири са за идната година и са непотвърдени. Въпросните три танкера за актуалната година биха обезпечили по-малко от половината от недостигащите ни количества. Освен това, няма обезпечен потенциал – нито на терминал за разтоварване, нито на трасе до газопреносната мрежа на България.

Дори по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР