На 27 януари 2022 г. беше отбелязан 190-я рожден ден

...
На 27 януари 2022 г. беше отбелязан 190-я рожден ден
Коментари Харесай

Ричърд Уолъс смяташе, че Луис Карол е Джак Изкормвача – доказваше го с анаграми

На 27 януари 2022 година беше маркиран 190-я рожден ден на Луис Карол. Той е роден с името Чарлз Лудвиг Догсон и остава в историята със своя псевдоним като един от изключително положителните писатели. Покрай литературата ще открием, че Луис е и изключително добър математик, а в следствие даже се счита, че е евентуален обвинен към убийствата на Джак Изкормвача. През последните няколко десетилетия откриваме, че учените не стопират да наблюдават този случай и да се пробват да изненадат аудиторията с нови догатки. До този миг кралски особи са получавали правото да бъдат номинирани за тежкото кредо на този палач, а по-късно историята продължава с най-различни други герои от близкото и далечно минало.

До този миг в листата участват хора като Карл Фейгенбаум – немски моряк, който убива стара жена и по-късно увисва на въжето, Франс Тумлбети – търговец на змийско масло, Арън Комински – задържан за опасност на дамите в фамилията с нож и още доста други. През 1996 година създателят Ричърд Уолъс прави още една смела доктрина на хартия – той подозира, че създателят Луис Карол може да дава отговор на всички условия, с цел да бъде евентуалният палач. С малко по-суров и даже противен темперамент, той постоянно санкционира своите възпитаници, които са били по-шумни. Според Уолъс, Карол може да прави убийствата благодарение на своя другар Томас Вере Бейн. Неговата доктрина, колкото и неуместна да е, не може умерено да се свърже с местоположението на убийствата по време на този интервал – Карол е доста близо и по това време се намира в Източен Есекс.

Неговият другар Бейн страда от болки в гърба и има потребност от Луис, с цел да се движи. Самите изпратени писма въобще не пасват с написаните от килъра. Но съгласно Уолъс, те умерено могат да бъдат написани от Бейн. И в случай че има една причина за огромните съмнения, това е съществуването на известните анаграми – в този случай не би трябвало да забравяме, че Карол доста обичал да си играе с думите и неговите писма постоянно са изпращани в доста забавна класификация. Уолъс ги пренарежда с вярата, че ще успее да открие някои скрити послания от Джак Изкормвача в тях. При разбъркване на някои думи и букви, Уолъс съумява да открие следното обръщение:

„ О, ние, Томас Бейн, Чарлз Догсън, съвзехме се от убитите, голо тяло, извиси усета ни, пирувахме, наслаждавахме се на вкусната вечеря, консумирайки матката на мъртвата жена. Може да го намерите непоносимо и мъчно за преглъщане, мръсно. И двамата го изплюхме – Джак Изкормвача. Уолъс си играе с разбъркването на всички останали думи в стихотворения на Луис, като получава следното:

„ Обзалагам се, че насилих жлезите си, до момента в който с меч в ръка умъртвявам злия пол. Слузеста тема; вземете ръкавици назаем и мастурбирайте прасето повече! “

Новата концепция на този публицист наподобява повече от луда, тъй като във всяко изречение човек може да открие някакви препратки от една история към друга, само че не би трябвало да забравяме, че това не е чак толкоз мъчно. Според едно от посланията, които съумяват да се сглобят, създателят по този начин и не съумява да потвърди една доста значима детайлност. Да потвърди къде е бил Луис Карол и да удостовери, че играта на анаграми може да бъде задоволителен обект за следствие. Можем да видим, че създателят се е намирал в Оксфорд през 1865 година и е преподавал там.

Убийствата стартират през 1888 година Майката на Луис постоянно казвала, че има огромен червен нос, а самият Джак Изкормвача е прочут с това, че изрязва носовете на две от жертвите си. В неговата библиотека могат да бъдат открити към 120 книги по анатомия, медицина и здраве. Именно те умерено могат да доставят нужните умения за рязане на човешки тела. Освен това не е мъчно да забележим, че благодарение на градския превоз е можел умерено да се разноски до локациите, където са осъществени убийствата. Макар и неговите дневници да са попълнени, няма никаква гаранция, че това не е бил неговият другар Бейн. Освен това не би трябвало да забравяме, че през 1996 година хората употребяват истинското послание в книгата за Джак Изкормвача, с цел да пренаредят думите и да основат следното обръщение:

„ Истината е следната: Аз, Ричърд Уолъс, наръгах и убих Никол Браун с самообладание, прерязвайки гърлото ѝ с правилно острие. Освен това упрекнах О Джей Симспън, който е изцяло почтен по отношение на това ликвидиране. П.С.: Също по този начин написах Шекспировите сонети и доста от работата на Франсис Бейкън. “

Уолъс в никакъв случай не разяснява изпратените писма и се пробва да не повдига повече тематиката. Въпреки това можем умерено да се замислим, дали Луис крие някаква загадка и дали не може да бъде виновен за сходни осъществявания? И до през днешния ден откриваме редица други забавни послания в тази посока, които могат да оказват помощ или да объркат читателя, само че това надалеч не е всичко, изключително откакто открием, че Джак Изкормвача продължава да е забавна тематика, просто тъй като още никой не го е разкрил, а и повече от век към този момент има тайнственост по тази тематика, за която няма отговор.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР