На 26 юни излиза Неустоими от Адам Алтър. Добре дошли

...
На 26 юни излиза Неустоими от Адам Алтър. Добре дошли
Коментари Харесай

Добре дошли в ерата на поведенческата пристрастеност!

На 26 юни излиза " Неустоими " от Адам Алтър.
Добре пристигнали в ерата на поведенческата привързаност. Обсебени сме да ревизираме пощата си, вманиачени сме по харесванията в Инстаграм и Facebook, непрестанно гледаме телевизионни сериали и клипове в YouTube. Средно по три часа дневно използваме смарт телефони. Половината от нас биха предпочели да си счупят крайници, само че не и телефона. Децата ни прекарват толкоз време пред екраните, че се затрудняват да поддържат връзка в действителния живот.
В революционната си книга Адам Алтър, професор по логика на психиката и маркетинг в Нюйоркския университет, наблюдава развиването на поведенческата привързаност и изяснява за какво толкоз доста от днешните артикули са неустоими. Въпреки че тези „ умни “ устройства свързват хората от всички краища по света, притегателната им мощ постоянно се оказва пагубна. Компаниите, които основават тези артикули, ги усъвършенстват до степен, при която става съвсем невероятно да им устоим.
Алтър изяснява по какъв начин да се възползваме оптимално от тези устройства, като по едно и също време с това подобрим общуването между тях, ограничим разноските си и сложим граници сред работа и игра. И още по-важно – да понижим нездравословното въздействие от модерните технологии върху здравето и щастието на нашите деца.
Адам Алтър е професор по логика на психиката и маркетинг в Нюйоркския университет. Академичните му проучвания се концентрират върху обществената логика на психиката, преценката и вземането на решение, с емфатичен интерес към човешките познавателни качества и държание. Има изявления в доста научни списания, взел участие е в телевизионни и радиопредавания. Той е член на управителния съвет на Световния стопански конгрес, който изследва бъдещето на технологиите за виртуална и добавена действителност и по какъв начин те ще повлияят на нашето благоденствие. Лекцията му в TED на тематика „ Защо нашите екрани ни вършат по-малко щастливи “ става толкоз известна през 2017 година, че той още веднъж е поканен като преподавател.
Алтър е създател и на различен бестселър, в който изследва по какъв начин светът оформя нашите мисли и усеща оттатък нашия надзор.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР