На 26-ти февруари от 18 часа ще се проведе онлайн

...
На 26-ти февруари от 18 часа ще се проведе онлайн
Коментари Харесай

Какво е бъдещето на театъра?

На 26-ти февруари от 18 часа ще се организира онлайн полемика, отдадена на все по-популярните и в България интерактивни и имерсивни театрални форми, както и тяхното развиване в цифровия свят. Ще можете да чуете опита и мнението на актьори и специалисти от Англия, Испания, Словения, Дания, Мексико и България.
Участието ви е с вход свободен, само че с предварителна регистрация за приемане на линк за достъп във формата.
Променя ли театърът цифрова среда или средата трансформира театъра? Възможно ли е директното взаимоотношение с публиката? Как се основават онлайн сетивни пърформанси?
В подтекста на затворените театрални зали из целия свят, на всеобразните противоепидемични ограничения и обществената отдалеченост, театърът търси нови решения в цифровата среда. Но какво губи и какво печели? Възможна ли е тази симбиоза и поражда ли тя нов тип спектакъл, който ще остане във времето напред?
Включете се в полемиката с вашия опит и знания, в случай че желаете да зададете своите въпроси или сте любопитни за развиването на тези театрални жанрове.
Работен език на полемиката: британски.
Място на осъществяване: линк за zoom среща.
Повече информация може да откриете във.
Можете да се запознаете с предходната интернационална полемика, в която разнообразни театрални групи показаха своята активност и реакциите им към пандемичната обстановка, като гледате следното видео:

" Сетивни и имерсивни театрални практики в цифров подтекст " е план на Inner Theater Company, осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура ", Програма " Публики ", 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР