На 26 септември изтича срокът за регистрация на кандидати за

...
На 26 септември изтича срокът за регистрация на кандидати за
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на кандидатите за местните избори

На 26 септември изтича срокът за регистрация на претенденти за присъединяване в локалния избор. Регистрацията на партиите и обединенията стартира на 4 септември. 51 партии и 8 обединения са подали документи за регистрация в ЦИК, като от тях са регистрирани 29 партии и 5 обединения, съобщи кореспондент на БГНЕС.


26 септември е краен период и за искане от партия или коалиция за изтриване на регистрацията й за присъединяване в изборите пред ЦИК, която приема решение за изтриване на регистрацията. Партиите, обединенията, локалните обединения и инициативните комитети вършат предложение до 26 септември за регистрация в ОИК на кандидатските си листи, а ОИК записва кандидатските листи.

В период до 26 септември също по този начин инициативните комитети предават на ОИК листата на лицата, които поддържат регистрацията на самостоятелен претендент на книжен притежател и на механически притежател в структуриран електронен тип, дружно с другите документи за присъединяване в изборите. ОИК предава неотложно описите на Търговски закон на Групово дело „ ГРАО ” в Министерство на регионалното развитие за инспекция. ОИК вписва в регистъра настъпилите промени в състава и/или наименованието на локална коалиция.

Инициативен комитет може да изиска ОИК да заличи регистрацията му за присъединяване в изборите до 26 септември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР