На 26 август почитаме паметта на св. мчци Адриан и

...
На 26 август почитаме паметта на св. мчци Адриан и
Коментари Харесай

Кой има имен ден днес

На 26 август почитаме паметта на св. мчци Адриан и Наталия.

Имен ден честват: Адриан, Адриана, Адриян, Адрияна, Наталия, Наташа и производните им имена.

Император Максимиян издал заповед да бъдат хванати всички християни и да бъдат съдени. Голяма част от тях се скрили в планините към Никомедия.

Един ден бойците разкрили в непристъпна пещера 23 непокорни християни и ги отвели при императора. Християните били хвърлени в тюрма и подложени на мъчения.

Адриан и Наталия от Никомедия – Адриан, благороден и богат човек, бил очевидец на изтезанията и непостижимото за него, като богохулник, самообладание на християните. Под въздействие на поразилото го усещане той взел да ги разпитва каква премия чакат от своя Бог за това чудно тяхно самообладание. И в диалога с едвам дишащите от телесна изнемога мъченици Божията берекет се докоснала до положителната душа на Адриан.

Трогнат от тяхната непреклонност, той самичък изискал да бъде съден, като християнин. Разгневеният Максимиян заповядал да го оковат във вериги и да го хвърлят в тъмницата. Довели и Наталия, неговата брачна половинка, която до дъно била при него и го ободрявала посредством вярата в Бог и в блажения задгробен живот и имала утехата да го види хладнокръвен в страдалчески героизъм и радостно измежду мъчения да предава душата си Богу.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР