На 25 юни (вторник) от 11.00 часа във Военноморския музей

...
На 25 юни (вторник) от 11.00 часа във Военноморския музей
Коментари Харесай

Карикатури за морето показва Военноморският музей за Международния ден на моряка


На 25 юни (вторник) от 11.00 часа във Военноморския музей – филиал на Националния военноисторически музей, ще бъде открита изложбата „ Морски карикатури “. Тя показва произведения на 25 художници от 18 страни от Европа и Азия, които са част от богатия фонд на Дома на хумора и сатирата в Габрово.



За първи път на Международния ден на моряка изложбата ще показа занимателния прочит на карикатуристите по тематики, свързани с морето, екологията, корабокрушението, оцеляването и други. Заредени с богата палитра от страсти карикатурите разкриват ексцентричните възгледи на създателите за морето, в които има и мъдрост, и подигравка, и смях.



Авторите предизвикат с ранглиста за най-голямата риба или лодката, която ще оцелее при всевъзможни стихии, слагат въпроси за избора на корабокрушенеца сред бурето с бира и празненство с дами. С усмивка са пресъздадени и сериозните тематики от нашето всекидневие, свързани с опазването на природата и „ зависимостта “ на актуалния човек от тв приемника.



Изложбата „ Морски карикатури “ е първото посещение във Военноморския музей на Музея Дом на хумора и сатирата – Габрово и може да бъде прегледана до 2 август 2019г.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР