На 24 юли (сряда) от 17.30 часа в Музей „Нова

...
На 24 юли (сряда) от 17.30 часа в Музей „Нова
Коментари Харесай

НВИМ с нова изложба

На 24 юли (сряда) от 17.30 часа в Музей „ Нова и най-нова история “ на пл. „ Съединение “ 1 във Велико Търново ще бъде открита изложбата „ Музеят – непредвиден, отворен, споделен “.

Тя е осъществена от екип на Националния военноисторически музей и Регионален исторически музей – Велико Търново, и ще бъде отворена за посещаване до 10 август, оповестиха от пресцентъра на НВИМ. С какви атрибути може да бъде преборен Дяволът? Как признакът на гибелта – кукумявката, може да избави човешки живот? Коя е предтечата на SMS-ите? Какво свързва първия боен полет в България и музикалната промишленост? Какво е общото сред златната тоалетна в „ Гугенхайм “ и българските музеи? Това са единствено част от въпросите, чиито отговор ще открият жителите и гостите на Велико Търново измежду най-сюрпризиращите експонати, които съхранява един музей.

Нестандартната галерия предизвика всеки да преобърне вероятността си за музея. Ако преди една история е илюстрирана с благосъстояние от експонати, тази галерия демонстрира по непредвиден метод по какъв начин един-единствен експонат може да опише доста любопитни истории. Някои от тях провокират смях, други – горделивост и любознание, а трети биха предизвикали посетителите да оспорят показаното и да доближат границите на личната си приемливост. Гостите на изложбата ще изберат сами дали да следват догматичните показа за културното завещание или да погледнат на него като опция за друг метод на интерпретация на времето и събитията.

Изложбата „ Музеят – непредвиден, отворен, споделен “ е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година, и ще бъде показана в градовете-финалисти в конкуренцията за Европейска столица на културата – Велико Търново, Варна и София. Реализира се в партньорство сред Националния военноисторически музей, Регионален исторически музей – Велико Търново, и Българска национална филмотека.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР