На 24 март агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA)

...
На 24 март агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA)
Коментари Харесай

Израел забрани на ООН да доставя помощи в северна Газа

На 24 март организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) съобщи, че Израел дефинитивно ѝ е забранил да доставя помощи в северната част на Газа, където заплахата от апетит е най-голяма.


" Въпреки нещастието, която се разиграва под наше наблюдаване, израелските управляващи осведомиха Организация на обединените нации, че повече няма да утвърждават никакви конвои с храна на UNRWA в северната част на Газа ", написа ръководителят на организацията Филип Лазарини в обществената мрежа X.

Израел не отговори незабавно на настояванията на медиите за коментар по отношение на изказването на Лазарини. Говорителката на UNRWA, Жулиет Тума, съобщи, че решението е било предадено по време на среща с израелски военни чиновници на 24 март. То е последвано от два писмени отхвърли за доставки на конвои за северната част на страната през предходната седмица. Не е посочена причина за решението, сподели Тума.

Миналата седмица подкрепена от Организация на обединените нации оценка на продоволствената сигурност предизвести, че в случай че не се предприеме незабавна интервенция, до май в северната част на Газа ще настъпи апетит./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР