На 24 и 25 септември ще се проведе Европейската нощ

...
На 24 и 25 септември ще се проведе Европейската нощ
Коментари Харесай

Европейската нощ на учените предлага нови открития за посетителите



На 24 и 25 септември ще се организира Европейската нощ на учените в София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас, Шумен, Велико Търново,  Хасково, Ямбол.
Според ново изследване на Евробарометър европейците твърдо поддържат науката и технологиите. Гражданите очакват  редица  технологии, които понастоящем са в развой на създаване да окажат позитивно влияние върху нашия живот през идващите 20 години като слънчевата сила, имунизациите, битката инфекциозните заболявания, изкуствения разсъдък.

Интересът към науката е непрекъснат и той би трябвало да се поддържа, тъй като това е бъдещето и всички младежи са насочили взор към нея. Искат да са осведомен, изключително в изискванията на пандемия. Искат да вземат осведомени решения, които касаят тяхното бъдеще ", сподели за БНР доцент Петко Недялков от Катедра " Астрономия " на Софийският университет.
Европейската нощ на учените се организира за 16 път.
„ Интересното, е че форматът става все по-широк.  Имаме  10 участника – това са „ Софийският университет „ Свети Климент Охридски “, организации като  Форум „ Наука “, Институтът по математика и информатика на Българска академия на науките, Клуб „ Млади гении “, Тракийският  университет в Стара Загора, Русенският университет „ Ангел Кънчев “ и Бургаския университет „ Проф. Асен Златаров “, добави в предаването „ Преди всички “ доцент Недялков.

Той ще взе участие в панел с име „ Грация гравитация “. Повече за програмата можете да научите от уеб страницата на Европейската нощ на учените

Цялото изявление можете да  чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР