На 24 февруари британското консервативно издание “Експозе публикува статия Има

...
На 24 февруари британското консервативно издание “Експозе публикува статия Има
Коментари Харесай

Биологичните лаборатории на Пентагона и специалната военна операция в Украйна

На 24 февруари английското консервативно издание “Експозе ” разгласява публикация „ Има ли освен това в украинско-руския спор, в сравнение с наподобява на пръв взор? “ Въпросът е, че Русия може и трябваше да извърши военна интервенция, учредена на ползите на своята сигурност. От територията на Украйна от дълго време се носи доста сериозна опасност за живота и здравето на популацията на Руската федерация. Говорим за американските военни биологични лаборатории.

Общо към 400 лаборатории, следени от Пентагона, са разпръснати по света в Съединени американски щати и отвън тях, където се създават биологични оръжия. В тях работят към 13 000 учени, които са заети със основаването на варианти на патогени убийци (бактерии и вируси), които са устойчиви на ваксини. Това оповестява по-специално професорът по интернационално право в Университета на Илинойс в Шампейн (САЩ) Франсис Бойл, създател на Закона за битка с биологичния тероризъм от 1989 година

През последните двадесет години, съгласно Бойл, Съединени американски щати са похарчили към 100 милиарда $ за създаване на биологично бойно оръжие. „ Всъщност в този момент имаме промишленост за настъпателни биологични оръжия, която нарушава Конвенцията за биологични оръжия и Антитерористичния закон за биологичните оръжия от 1989 година “, споделя американският академик. Лабораториите съставляват опасност за хората, живеещи даже на огромно разстояние от тях. Разследване на вестник “ЮЕсЕй Тудей” оказа, че над 1500 катастрофи и нарушавания на сигурността са се случили в 200 военни биолаборатории в Съединените щати сред 2006 и 2013 година Отбелязани са доста случаи на загуба на флакони с патогенни бактерии, бягство на лабораторни мишки, инфектирани със смъртоносни вируси. Отпадъците, създадени в лаборатории, не са подложени на нужната стерилизация и се озовават в сметища и канализационните мрежи. Разследването открива, че надзорът върху биолабораториите е " фрагментиран ". И даже когато се случват „ най-крещящите пробиви в сигурността “, федералните регулатори го държат в загадка. През лятото на 2019 година главната лаборатория за биологично оръжие във Форт Детрик е затворена и е подредено да спрат проучванията на смъртоносни патогени заради опасения, че нечисти боклуци може би са попаднали канализацията.

За да прикрият нарушаването на американския Закон за битка с биологичния тероризъм и да понижат рисковете от вероятни течове на патогени от лаборатории в Съединени американски щати, Пентагонът и американските медицински отдели започнаха курс за пренасяне на лабораториите отвън Америка.

Съединени американски щати са основали биолаборатории в 25 страни по света: в Близкия изток, Африка и Югоизточна Азия. На територията на някогашния Съветски съюз американски военни биологични лаборатории се намират в Украйна, Азербайджан, Армения, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Молдова и Узбекистан. Русия е безусловно заобиколена от американски биологични лаборатории. Обсъждаме обстоятелството, че НАТО се приближи до западните граници на Руската федерация (разгръщане на ракети, авиация, бронирана техника и прочее), само че американските биологични лаборатории също са част от НАТО и те ни заплашват освен от запад, само че и от юг. Вярно е, че американците отхвърлят военната ориентировка на проучванията в сходни лаборатории, само че режимът на секретност в „ цивилните “ лаборатории е сравним с режима в най-значими военни обекти. И няма отчетност за работата на такива лаборатории.

Според специалистите най-голямата опасност в постсъветското пространство съставляват лабораториите в Армения и Украйна. В другите страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики локалните управляващи имат достъп до лабораториите, работи правилото на " два ключа ". А в Армения (12 лаборатории) и Украйна (поне 15 лаборатории) единствено американците имат ключа.

През май 2021 година в столицата на Киргизстан се организира конференцията “Санитарните станции на Пентагона: системата от биолаборатории в постсъветското пространство”. На нея участваха представители на публични организации от Русия, Киргизстан, Казахстан, Съединени американски щати и Израел. Конференцията бе открита от Иван Копил, публицист и специалист на публичната организация “Справедлива защита”. „ През цялото битие на лаборатории в Украйна и Армения “, сподели той, „ американските биолози не са показали обществено никакви научни достижения и резултатите от техните проучвания не са оповестени на никое място в открити източници. Междувременно по време на пандемията на ковид започнаха да се популяризират известия, че той може да се е появил вследствие на теч от лаборатории, а те от своя страна съвсем всички се финансират от бюджета на Министерството на защитата на Съединени американски щати. Към това ще прибавя, че Украйна в това отношение е по-опасна за нас от Армения, тъй като някои от първите лаборатории се намират доста покрай границата на Руската федерация.

Днес се знае сигурно за лаборатории, които се намират в Одеса, Виница, Ужгород, Лвов (три), Харков, Киев (също три), Херсон, Тернопол, Днепропетровск, както и покрай Луганск и границата с Крим. Изброени са единствено тези лаборатории, които са публично приети от Съединени американски щати напролет на 2020 година До този миг СБУ, отговаряйки на претенции на депутати от Върховната Рада, отхвърляше наличието на задгранични биологични лаборатории на територията на Украйна.

През 2005 година беше подписано съглашение сред Пентагона и украинското министерство на опазването на здравето за съдействие в региона на биологичните проучвания. През 2013 година опозиционните партии съумяха да прокарат през Върховната Рада решение за преустановяване на сходно „ съдействие “, само че държавният прелом в Киев през февруари 2014 година предотврати осъществяването на това решение. Сътрудничеството продължи. В Харков, където се намира една от референтните лаборатории на Пентагона, 20 украински бойци починаха от свински грип през януари 2016 година, а други 200 бяха приети в болница. Заразата стартира да се популяризира в други райони, до март същата година 364 души починаха от свински грип в Украйна... Огнища на африканска чума по свинете станаха постоянни. През 2019 година е записано огнище на заболяване, " сходно по признаци на чума ". Тогава Русия внезапно стегна контрола по украинската граница.

И при положение на съществени произшествия, на държавното управление на Съединени американски щати ще му се размине. В последна сметка присъединяване на Пентагона в работата на лабораториите не е директно, Министерството на защитата на Съединени американски щати работи посредством частни реализатори, които получават пари от американския бюджет. Ето за какво допускам, че на избрани стадии от специфичната военна интервенция на съветските въоръжени сили, която сега се организира в Украйна, ще работят експерти, които, като се вземат поради всички защитни ограничения, ще се заемат с „ разчистването “ на рисковите обекти.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР