На 24 февруари, БАИТ ще връчи 8 награди в различни

...
На 24 февруари, БАИТ ще връчи 8 награди в различни
Коментари Харесай

За 11-и път БАИТ връчва годишните си награди

На 24 февруари, БАИТ ще връчи 8 награди в разнообразни категории за принос в развиването на осведомителните и информационните технологии. Събитието се провежда за единадесета поредна година и ще се организира в онлайн формат, във виртуално студио.
Най-много кандидатури – 22, са били подадени в категорията за разработчици, сподели пред Радио София Весела Калачева, изпълнителен шеф на БАИТ.
„ Те са безусловно във всички сфери, в които са могли да работят нашите сътрудници имаме такива планове. За просветителната премия пристигнаха 21 кандидатури - имаме детска градина, която взе участие, съществени и междинни учебни заведения, ВУЗ-ове. В конкуренцията се включиха и  просветителни начинания и платформи, основани от IT компании “, сподели Весела Калачева.
По думите й, IT фирмите през последните години се пробват да наваксат дефицита на фрагменти в IT промишлеността и постоянно провеждат лични просветителни начинания, с цел да съумеят да приготвят фрагменти в сферата.
За младежката премия са постъпили 11 кандидатури , добави Калачева.
Младите хора са работили по тематики като да вземем за пример робот, който се задвижва от еко сила, полуавтономен дрон за доставки, смарт електромер и платформа, основана на невронни мрежи “, сподели изпълнителният шеф на БАИТ.
По традиция, Наградата за специфичен принос ще бъде връчена от Президента на Република България . Тя се дава по решение на журито, посредством вътрешни номинации, за извънреден принос в развиването на осведомителните и информационни технологии в България.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР