На 24 - държавен секретар по интеграцията в министерството на

...
На 24 - държавен секретар по интеграцията в министерството на
Коментари Харесай

Кой е бъдещият австрийски канцлер - младият Себастиан Курц

На 24 - държавен секретар по интеграцията в министерството на вътрешните работи. На 27 - най-младият министър на външните работи в Европа. На 31 - най-младият канцлер. Такъв живот води водачът на австрийските консерватори Себастиан Курц, който изведе партията към изборна победа на вота в неделя. При това без даже да е приключил следването си по право.

Познат със своята пригладена обратно прическа и неналичието на вратовръзка, Курц се утвърди като политик, противопоставящ се на имиграцията, който дружно с други страни от района способства за затварянето при започване на 2016 година на Балканския миграционен маршрут.

Политически деен от 10-годишен, Курц става член на младежкото крило на " Народната партия " във Виена през 2003 година След една година военна работа, през 2009 година той става негов народен водач, прокарвайки локални дела като денонощната работа на метрото. На идната година става член на общиснкия съвет, а през 2011 година влиза в министерството на вътрешните работи като държавен секретар по имиграцията. Две години по-късно към този момент е народен представител, месеци по-късно - външен министър.

Откакто Курц оглави " Народната партия " през май, той работи настойчиво за нейното превръщане в национално придвижване, сходно на това, което изведе Еманюел Макрон до успеха на президентските избори във Франция. Подкрепен от известни лица от света на спорта, науката и индустрията, Курц дава обещание да ореже налозите и да понижи бюрокрацията.

Победи ги на техен терен

Зад момчешката осанка и лъчение обаче се крие римокатолик, чиито разбирания постоянно се припокриват с тези на крайнодясната " Партия на свободата ", която го упреква, че краде концепциите ѝ. Старейшините в Народната партия го хвалят като " извънреден политически гений ". Коалиционните сътрудници от Социалдемократическата партия на канцлера Кристиан Керн го разказват като човек, който обича и ловко употребява медийното внимание към себе си.

" Той направи нещо, което никой от " Народната партия " не е правил преди, а точно - открадна гневната сдържаност на " Партията на свободата " ", споделя върховен политик от Народната партия за Курц, който си завоюва неохотното почитание на сътрудниците в държавното управление като младши министър, отговарящ за консолидираното на имигрантите.

През 2015 година той предложи " Закон за исляма ", който не разрешава задграничното финансиране на джамиите, заплатите на имамите и контролира версията на Корана, позволена за потребление в страната. Запазва обаче правото на мюсюлманите да получават халал храна и да имат достъп до духовници, до момента в който са в армията. Законът бива признат, като се изключи предлагането страната да избира версията на Корана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР