На 24 април информационна агенция ТАСС цитира думите на руския

...
На 24 април информационна агенция ТАСС цитира думите на руския
Коментари Харесай

Руският финансов министър: 70% от търговията между Русия и Китай вече е в местна валута

На 24 април осведомителна организация ТАСС цитира думите на съветския финансов министър Антон Силуанов, който декларира, че повече от 70% от комерсиалните разплащания сред Русия и Китай са преобразувани в една от локалните валути на двете страни.

Силуанов разясни, че преди една-две години делът на разплащанията в локална валута в двустранната търговия сред Русия и Китай е бил единствено към 30%, а в този момент към този момент надвишава 70%.

Руският финансов министър добави още, че потреблението на съветската рубла и китайския юан за разплащане е главен приоритет на Русия, което е „ взаимноизгоден " и „ благонадежден " метод както за Русия, по този начин и за Китай. Това може да сведе до най-малко евентуалните опасности от потреблението на щатски долари в комерсиалните покупко-продажби сред двете страни.

Според статистиката на китайското Главно ръководство на митниците, двустранният размер на търговията сред Китай и Русия доближава рекорден връх от 190,271 милиарда щатски $ през 2022 година, което е нарастване от 29,3% на годишна база.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР