На 23 септември Братанова навършва 74 години Сашка Братанова е

...
На 23 септември Братанова навършва 74 години Сашка Братанова е
Коментари Харесай

Беше тв звезда, а днес едва крета

На 23 септември Братанова навършва 74 години

Сашка Братанова е име, което непроменяемо остава обвързвано със златната епоха на българското кино и спектакъл. Преди време актрисата се завърна на сцената с моноспектакъла си „ Болки на душата “, който показва в разнообразни театри в страната. Спектакълът е надълбоко персонален и преглежда тематики като самотата и вътрешните несъгласия, написа Ретро.

На 23 септември Братанова навършва 74 години. Родена в артистично семейство, тя от дребна е заобиколена от изкуството. Баща ѝ – композиторът Николай Братанов, и майка ѝ – музикалният деятел Надежда Волинска-Братанова, оказват мощно въздействие върху нейния избор на специалност. Кариерата ѝ в киното стартира ослепително с функциите ѝ във филми като „ Момчето си отива “ и „ Не си отивай “, които и до през днешния ден остават обичани на генерации българи.

Въпреки ранния триумф Сашка се сблъсква с значително компликации през годините. Като самотна майка на две деца – близначките Вяра и Надежда, от връзката ѝ с женения артист Рашко Младенов, тя постоянно е трябвало да балансира сред професионалния и персоналния си живот. Въпреки че шест години живеят дружно, Младенов по този начин и не се развежда със законната си половинка – театралната режисьорка Маргарита Младенова, само че припознава дъщерите си. Той взе участие в живота на децата си, само че приключва всевъзможни контакти със Сашка.

В изявленията тя споделя, че на моменти е чувствала виновност, че не е съумяла да обезпечи по-стабилен живот на девойките си, само че в същото време е горда от тяхното развиване. И двете са приключили университети и са избрали професионални пътища надалеч от киното макар ранните им опити в тази сфера.

Не всичко в живота на Сашка Братанова е било обвързвано с триумф и овации. От години тя е била изправена пред тежки финансови усложнения. „ Едното наслаждение, което ме крепи, както се оказва, е, че играя един път в месеца. Понякога след зрелище съм извънредно изтощена, напряко лягам на земята. А другояче оправям се някак, пенсията ми е минимална, само че не желая да се окайвам – няма смисъл. През годините на никого не съм разчитала с изключение на на себе си “, споделя актрисата.

Tя кара старините си в ограничения, а работа за нея няма и телефонът ѝ от дълго време престанал да звъни с оферти за функции. Преди време стана ясно, че е продала даже жилището си, с цел да може да си стъпи на краката. Купила си по-малък апартамент в краен столичен квартал. Но не съумяла да изплати всичките си задължения. Въпреки компликациите Сашка Братанова не губи вяра и продължава да търси нови благоприятни условия за функции в театъра и киното. Споделя, че не съжалява за изборите, които е направила, тъй като те са я оформили като персона.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР