На 23 май София Лайв Клуб ще стане официална спирка

...
На 23 май София Лайв Клуб ще стане официална спирка
Коментари Харесай

N.O.H.A.: “Повечето от нас са градски зверове!”

На 23 май София Лайв Клуб ще стане публична спирка oт европейското турне на космополитната тайфа N.O.H.A. Те още веднъж ще се качат на българска сцена, с цел да дадат отговарящ старт на летните музикални страсти. С добре познатото си нетрадиционно звучене – комбинация от брейкбийт, дръмендбейс, етно и енергични клубни бийтове, N.O.H.A. неизбежно ще вдигнат настроението ни.
А ето какво показа в изявление преди концерта колоритният член на бандата Министерски съвет Чеви от Ню Йорк.

Какво се крие зад буквите на името ви?
Те значат Noise Of Human Art ( “шумът на човешкото изкуство ”), само че в действителност името идва от създателя на групата, Филип Ноха. (А той пък е от Прага и името му значи “крак, нога ” на чешки – бел. ред.)

Какво ви въодушевява? Откъде черпите хрумвания?
Няколко от нас в групата сме живели дълги интервали отвън родните си страни, нагаждали сме се към атмосферата и културата и сме старали да открием в тях новия си дом. Идеята за пътуването и за света като общественост играе огромна роля в развиването на бандата. Филип Ноха черпи ентусиазъм от къщичката си, която е измежду природата в Чехия, само че множеството от другите сме градски зверове!Българската аудитория е една от най-искрените. Какво да чакаме от шоуто ви през май?
Очаквайте да видите песните, които публиката към този момент познава и обича, както и някои напълно нови части. Наскоро пуснахме в Ютюб клипове на “Dinero ” and “Speechless ” – това ще е първият път, когато ще ги свирим в България.

Как си спомняш България и българските почитатели?
Българската аудитория е една от най-искрените. Когато й хареса това, което й даваш, незабавно ти отвръща сърдечно. Ако свириш гадни неща, ще ти даде да схванеш!

Какво следва на N.O.H.A. по-късно?
Работим върху нов албум, който сигурно ще включва и някои части с балканско въздействие... Обичаме музиката с балкански фолклорни корени. Тя е напълно свободна от въздействия от радиото или комерсия и напълно се основава върху локалната просвета и хората.
Опитваме се да вършим и ново видео за всяко ново парче. Музиката и облиците се поддържат взаимно по доста мощен метод. Затова взехме решение сами да вършим клиповете си. Смятаме, че който е писал музиката, би трябвало да направи и видеото, като има главната роля при монтажа му. Къде е за вас вкъщи? Колко постоянно се прибирате там?
N.O.H.A. свързва градовете Прага, Ню Йорк (Бруклин) и Дюселдорф. Това са местата, където са нашите корени, само че съвсем всеки от нас за известно време е бил “трансплантиран ” и на друго място. Чехите – в Германия, американците – в Прага, нюйоркчаните – в Дюселдорф...
Тъй че нашият дом е на никое място и на всички места.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР