На 21 септември започна регистрацията на партии и коалиции за

...
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

На 21 септември стартира регистрацията на партии и обединения за изборите , която ще продължи до 29 септември в това число. Изборите ще костват близо 124 млн. лева съгласно проект сметката, която държавното управление утвърди в понеделник.

Бившият стопански министър и сегашен съпредседател на придвижването " Продължаваме промяната " Кирил Петков отхвърли опцията за предизборна коалиция с " Демократична България " и групировката към Мая Манолова " Изправи се БГ! Ние идваме ". Той обаче приветства концепцията за следизборна коалиция.

Епидемията още веднъж стартира да пораства в София. Разпространението на ковид в столицата и региона още веднъж стартира да се форсира от началото на седмицата и двата региона отново влязоха в така наречен алена коронавирус зона със заболеваемост сред 250 и 500 нови инфектирани на 100 хиляди население. До предходната седмица те бяха в жълтата зона.

Съдии от Върховен касационен съд провеждат подписка, с която приканват четиримата членове на правосъдния съвет от съдийската квота - Атанаска Дишева, Олга Керелска, Севдалин Мавров и Цветинка Пашкунова, да подадат оставка, заяви lex.bg. " Това ще бъде решителен акт за преустановяване на мандата на този Висш правосъден съвет ", декларират основателите, като изброяват серията от провали на съвета досега.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката . Тя беше изборът на служебния министър Андрей Живков за нов шеф на БЕХ, само че вписването й бе блокирано след тъжби на старите шефове.

Свят
Премиерът Джъстин Трюдо завоюва предварителния парламентарен избор в Канада, само че още веднъж няма да има болшинство Фотограф: Reuters
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР