На 21 октомври в предизборно предаване на БТВ Мая Манолова

...
На 21 октомври в предизборно предаване на БТВ Мая Манолова
Коментари Харесай

БСП – София: Г-жа Фандъкова за пореден път се опитва да скрие безхаберното управление на „Топлофикация София”

На 21 октомври в предизборно предаване на БТВ Мая Манолова сподели писмо, в което „ Булгаргаз” ЕАД предизвестява „ Топлофикация София” ЕАД, че в случай че до края на този месец не изплати 60 млн. лева, а до края на ноември още 40 млн. лева, това може да сложи под риск доставките на природен газ освен за столицата, само че и за цялата страна, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София.
В същото предаване Йорданка Фандъкова разгласи, че това са „ регулярни писма”, които се получават всяка година по това време. А повода е, че държавната компания „ Булгаргаз “, чийто притежател е Българският енергиен холдинг, а принципал Министерството на енергетиката, от години рекетира „ Топлофикация София “, като? постанова „ рекетьорски” условия.
БСП-София слага следните въпроси:
Г-жо Фандъкова, по кое време разбрахте, че изискванията в контракта с „ Булгаргаз “ са „ рекетьорски” и по какъв начин реагирахте? Защо толкоз години не защитихте от този рекет общинската „ Топлофикация София “, за активността, на която носите отговорност като кмет на Столична община?
Г-жо Фандъкова, рекетът и слагането на рекетьорски условия са закононарушение съгласно законите в България. Вие сигнализирахте ли прокуратурата за това закононарушение?
Г-жо Фандъкова, напомнихте за старите отговорности от 500 млн. лева, само че комфортно забравихте „ загробените” 95 млн. лева на „ Топлофикация София “, държани на влог в КТБ. Чувствате ли някак отговорност за това?
Г-жо Фандъкова, ще отречете ли, че през есента на 2018г. беше цедиран дълг на „ Топлофикация София “ към „ Булгаргаз “ в размер на 100 млн. лева, с което „ закърпихме” отоплителния сезон 2018/2019 година Към сегашния миг обаче „ Топлофикация София” „ успя” да натрупа нови 115 млн. лева отговорности към „ Булгаргаз “ и то преди началото на новия отоплителен сезон. Това единствено на рекета на „ Булгаргаз “ ли се дължи или на „ положителното ръководство “ на сдружението?
Г-жо Фандъкова, има ли и други „ рекетьорски” контракти, които Столична община е сключила за осъществяването на редица общински действия и услуги? С новите „ спешни” предизборни публични поръчки, гарантирате ли на софиянци, че още веднъж няма да се окажат рекетирани?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР