На 21 декември в 17,59 ч. е зимното слънцестоене и

...
На 21 декември в 17,59 ч. е зимното слънцестоене и
Коментари Харесай

ЗИМАТА ИДВА ОФИЦИАЛНО: Леден вятър носи сняг и още студ

На 21 декември в 17,59 ч. е зимното слънцестоене и стартира астрономическата зима. И през днешното денонощие захлаждането ще продължи. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен северозападен вятър. Облачността над страната ще е променлива, на обособени места в североизточните и планинските региони ще прехвърчи сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса, а оптималните - сред 0 и 5 градуса. В София минималната температура ще бъде към минус 4, а оптималната - минус 1 - 0 градуса. Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.
свързани новини43469на 28.11.202154939на 03.12.2019
Над Черноморието ще има променлива облачност, на изолирани места по северното крайбрежие ще прехвърчи сняг. Ще остане прохладно с сдържан и краткотрайно мощен от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 3 - 5 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Студено време с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 7 градуса, на 2000 метра - към минус 12 градуса.

През нощта против сряда вятърът ще отслабне и ще стихне, а облачността ще намалее. В сряда ще доминира слънчево време. Ще бъде студено с минимални температури най-вече сред минус 10 - минус 5 градуса, а оптималните ще са сред минус 2 и 3 градуса. В четвъртък сутринта ще е към момента студено, на обособени места в низините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. През деня със слаб югозападен ще стартира стопляне, а след обяд от запад - и нарастване на облачността, висока и междинна. В петък ще духа слаб до сдържан югозападен и дневните температури ще стартират да се покачват, сутринта ще е към момента относително студено. Ще бъде с раздрана висока и междинна облачност.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР