На 21 април стартират Откритите работнически спортни игри за Купата

...
На 21 април стартират Откритите работнически спортни игри за Купата
Коментари Харесай

Започват Откритите работнически спортни игри за Купата на Община Варна

На 21 април започват Откритите работен спортни игри за Купата на Община Варна. Основни уредници и тази година на спортния конгрес са Община Варна, Работнически клуб „ Спорт и здраве – Варна 2016 “ и Българска работническа федерация „ Спорт и здраве “. В програмата са включени шампионати по мини футбол, волейбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на маса, стрийтбол и дартс, които ще се проведат от 21 април до 30 май.

Целта на това огромно спортно събитие е да даде опция на участниците от държавните институции и частни предприятия да се включат в състезателен тиймбилдинг, демонстрирайки своите умения освен на работните си места, само че и на спортните терени.

На мощен интерес от страна на участниците се радва шампионатът по мини футбол на трева, който опълчва 19 тима. Традиционно за волейболната столица на България има мощно наличие както при волейбола в зала, по този начин и на плажа с общо 28 тима. Атрактивни ще бъдат и надпреварите по плажен тенис, които ще се проведат на Южния плаж в края на месец май. Сериозна конкуренция се обрисува в надпреварите по дартс, където сили ще премерят 14 тима и 30 самостоятелни състезателя. Само мъжки тимове са декларирали присъединяване в конкуренцията по стрийтбол, за разлика от тениса на маса където има засилен интерес от страна и на двата пола.

Участващите компании и институции се състезават както за призовите места по спортове, по този начин и за установяване на сложен победител на Игрите.

Награждаването на спечелилите от всички типове спорт ще се извърши на формалната гала по закриване на Игрите на 31 май 2018г.

Подробната стратегия по всички типове спорт, както и информация за участниците и настоящи резултати можете да намерите на уеб страницата на Българската работническа федерация “Спорт и здраве “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР