На 20 октомври в театър “София“ е премиерата на новата

...
На 20 октомври в театър “София“ е премиерата на новата
Коментари Харесай

"Цветята" с премиера в театър "София"



На 20 октомври в спектакъл “София “ е премиерата на новата българска пиеса „ Цветята “ от Теодора Иванова - Додо. Това е и пиесата, спечелила състезанието на спектакъл “София “.

„ Цветята “ е прочувствен роман за любовта – онази обич, към която непрестанно се стремим, само че не можем да задържим, да отгледаме, да съхраним. Неосъществената обич.

Авторът ни вкарва внимателно в интимния свят на персонажите, в една непредвидена галактика от усеща, които избуяват и се преплитат, срещат се и се отдалечават като нежни, красиви цветя, нежни и преходни като живота и също по този начин безконечни.

В този свят на усеща всеки един от персонажите построява своя визия за действителността, която се разминава с визията и чувството на другия за пространство и време.

Това разминаване основава парадоксални трагични обстановки, от време на време занимателни и смешни, а от време на време горчиви, като утайката от кафе. В спектакъла те са прегледани през призмата на най-актуалните теории на астрофизиката за мултивселената и през интуитивните облици и прозрения на поезията.

Зрителят е замесен в една игра на сравнение на смисли и създаване на хипотези за протичащото се. А дали светът - подобен, какъвто си мислим, че го познаваме, фактически съществува?



За пиесата споделя в “Нашият ден “ актрисата Симона Халачева.

“Пиесата се слага за първи път. Това е доста неповторимо нещо, тъй като за първи път ние изричаме тези думи. За първи път ние вършим по този начин, че пиесата да оживява и това е доста особено чувство и за нас, и за драматурга.

Пиесата е за разминаването в любовта, за мултивселените, за тази обич, която минава през всички вероятни времеви пространства.

Това са двама души, които непрестанно се търсят и притеглят досега, в който се надяват в едно времево пространство, в една и съща галактика да се засекат, тъй че и двамата да са свободни, и двамата да са подготвени за тази среща.

Пиесата е непредвидима, от самото начало държи вниманието на публиката, нямаш секунда, в която да предположиш какво би могло да се случи. Екипът е превъзходен. Някак пиесата откри точните късчета, с цел да оживее по най-хубавия метод.

Чуйте Симона Халачева в звуковия файл.

Снимки: sofiatheatre.eu
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР