На 20 октомври в Русе дискусионен форум ще направи равносметка

...
На 20 октомври в Русе дискусионен форум ще направи равносметка
Коментари Харесай

Българо-румънски трансграничен форум 10 години членство в ЕС: бъдещи перспективи“

На 20 октомври в Русе спорен конгрес ще направи равносметка на участието на България и Румъния в Европейския съюз, ще съпостави техните достижения и ще очертае пътя напред. Организатори са Информационните бюра на Европейския парламент в България и Румъния, а събитието ще бъде предавано онлайн на www.europarl.bg, както и на на Информационното бюро на Европейския парламент.

Участници в трансграничния конгрес ще бъдат евродепутатите Андрей Новаков (ЕНП, България), Георги Пирински (ПЕС, България), Мария Грапини (ПЕС, Румъния) и Виктор Бощинару (ПЕС, Румъния) . Експертите, които ще вземат присъединяване в дискусионните панели, са Мими Корнажева , шеф на Българо-румънския интеруниверситетски Европа център (БРИЕ) и учител в Русенския университет „ Ангел Кънчев “, Смилена Костова , консултант в политическия кабинет на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 и Кристиян Първулеску , член на Европейския стопански и обществен комитет.

Дискусията ще се организира в два панела:

„ 10 години участие на България и Румъния в Европейския съюз – изгоди, уроци и вероятности за бъдещето “. Основните тематики, които ще бъдат наранени са: въздействието от участието в Европейски Съюз върху България и Румъния: изгоди и проблеми; смяната на публичните настроения; ролята на медиите при оформяне на публичното мнение.

Вторият спорен панел ще се концентрира върху подготовката за председателството на Съвета. Основните тематики, които ще бъдат наранени са: провокациите, пред които ще бъде изправен ЕС; председателството и въздействието му върху събития; подготовката на държавната администрация; политическите цели.
Пълната стратегия на събитието ще намерите на www.europarl.bg.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР