На 20 август в рамките на международния музикален фестивал Варненско

...
На 20 август в рамките на международния музикален фестивал Варненско
Коментари Харесай

Концерт на Красимира Стоянова

На 20 август в границите на интернационалния музикален фестивал „ Варненско лято “ се състоя концерт на Красимира Стоянова с присъединяване на симфоничния оркестър на държавна опера Варна бяха изпълнени. В летния спектакъл, под диригентството на Георги Димитров бяха изпълнени арии и оркестрови фрагменти от „ Аида “, „ Отело “, „ Силата на ориста “ на Верди, „ Палячи “ на Леонкавало, „ Сестра Анжелика “, „ Тоска “ на Пучини, „ Ла Вали “ на Каталани.

 Красимира Стоянова, концерт от ММФ „ Варненско лято “ с присъединяване на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна, диригент Георги Димитров.
Преди това,на 31 юли, още веднъж в програмата на фестивала Красимира Стоянова дружно с Людмил Ангелов изнесоха рецитал с песни от Чайковски, Рахманинов, Шуберт и Пучини. Този концерт излъчихме непосредствено. Двамата ще бъдат още веднъж дружно пред публиката в София на 17 октомври от 19.30 часа. Концертът в зала „ България “ е включен в програмата на фестивала „ Пиано екстраваганца “.

През това лято нашата имените певица реализира майсторски клас в родния си град Велико Търново на 21, 22 и 23 август по план „ Сцена на вековете с взор към бъдещето “. Майсторският клас приключи с церемония концерт на 24 август в залата на МДТ „ Константин Кисимов “, а младите артисти бяха съпровождани от пианистката Вяра Шуперлиева.

 Красимира Стоянова, концерт от ММФ „ Варненско лято “, диригент Георги Димитров.
Почитателите на Красимира Стоянова в Пловдив също имаха опция да я чуят на сцената на Dkjr спектакъл. В концерта на 30 август наименуван „ Гласът на Камен “ дружно с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Лучано ди Мартино тя пя дружно с Иван Момиров, Мариана Пенчева, Кирил Манолов, Юлиан Константинов и други

В звуковия файл може да чуете предаването „ Музик фикс идея “ излъчено на 22 септември.

Снимки: Росен Донев / ММФ „ Варненско лято “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР